Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld

Documentaire

In zes afleveringen worden zes rivierreizen gemaakt in Europa, Canada en de Verenigde Staten. Elke rivier heeft prachtige kenmerkende landschappen en verhalen van mensen die aan de rivier wonen en werken.

Vanaf zondag 2 juli 2023 om 18.20 uur bij MAX op NPO 2.

Zo 2 juli 2023 18:40 NPO 2 47 min
Herhaald op 8 juli 2023 NPO 2

De Spey

We maken een adembenemende reis op de Spey in Schotland. De reis start in de Cairngorms, een indrukwekkende bergketen in de Hooglanden, en eindigt in Spey Bay waar de rivier uitmondt in de Noordzee.

We maken een adembenemende reis op de rivier de Spey in Schotland. De reis start in de Cairngorms, een indrukwekkende bergketen in de oostelijke Hooglanden van Schotland. Hier onderzoeken we met twee rivierbiologen de zalmpopulatie. Vervolgens kanoën we de rivier af langs het atmosferische Loch Insh, waar we zwemmers ontmoeten die het koude ochtendwater trotseren. Vervolgens reizen we door naar het Rothiemurchus-bos om te leren hoe de enorme dennen werden gekapt en stroomafwaarts werden getransporteerd met behulp van 4000 jaar oude boten. De reis eindigt in Spey Bay waar de rivier uitmondt in de Noordzee.