Liever alleen

Voor veel 50-plussers hoeft een nieuwe relatie niet meer blijkt uit recent CBS-onderzoek. Het vinden van een nieuwe partner blijkt een pittige opgave. Dan maar liever alleen?

Voor de helft van de alleenstaande 50-plus vrouwen hoeft een relatie niet meer, blijkt uit recent CBS-onderzoek. En boven de 65 jaar wil zelfs 70 procent geen man meer. Mannelijke 50-plus alleenstaanden staan meer open voor een nieuwe liefde. Driekwart van hen wil weer een partner. Maar het vinden van een nieuwe partner, blijkt voor mannen én vrouwen een pittige opgave.

Veel oudere singles zoeken hun heil in internet-daten, maar druipen na verloop van tijd teleurgesteld af. Wat gaat er mis? Zijn al die oudere dames écht liever alleen of zijn ze het zat om voor een man te zorgen? Want ‘de zorgende vrouw’ staat voor veel mannen hoog op het verlanglijstje, blijkt in de praktijk.

Het liefdespad van de oudere alleenstaande blijkt dus behoorlijk doornig. Dan maar liever alleen, denken velen. Hoe geeft u uw leven vorm als het er naar uitziet dat de liefde definitief het raam uit is? Zult u de rest van uw leven alleen blijven? In Hollandse Zaken alleenstaande 50-plussers en mensen die de moed hadden opgegeven, maar uiteindelijk -niet verwacht- toch op ware liefde stuitten.