Droomhuis Gezocht

Informatief

Dionne Stax en Carrie ten Napel helpen mensen bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland en ontdekken de omgeving van het beoogde droomhuis.

Vanaf 4 november 2022. Elke vrijdag om 20.30 uur op NPO 1.

Vr 23 juni 2017 19:00 NPO 1 46 min

Ibiza

Sybrand Niessen gaat samen met Wilfried, Nicole en haar moeder Hèlene op zoek naar een droomhuis op het Spaanse eiland Ibiza.

Nicole en Wilfried trouwden in 2015 in Ibiza en droomden toen al van een leven samen op dit eiland. Nicole heeft al een tijd op Ibiza gewoond en wil heel graag terug. Inmiddels is zij getrouwd met de man van haar dromen en is ook hij verknocht geraakt aan het eiland. Ze zoeken een huis met een authentieke uitstraling, met uitzicht op zee, veel groen en rustig gelegen.

Ibiza staat bekend om de prachtige baaien en azuurblauwe zee. Het eiland heeft echter meerdere gezichten. Vlakbij de grootste dansfeesten van Europa kun je mediteren op een verlaten strand, of ontspannen op een ecologische boerderij. In de jaren 70 vierde de hippiebeweging hoogtij op Ibiza. Je kunt het eiland eigenlijk niet verlaten zonder een hippiemarkt te hebben bezocht. Sybrand bezoekt daarom hippiemarkt Las Dalias.

Tot slot brengt Sybrand een bezoek aan Dalt Vila (de hoge stad), het oudste stadsgedeelte van de hoofdstad van Ibiza. De stad wordt omringd door stadsmuren die bescherming moesten bieden tegen aanvallen van buitenaf. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dit is een herhaling van 27 februari 2017.