hans dorrestijn

Kerst met Dorrestijn #1: Een verkennende duik

Deze kerst maakt Dorrestijn een podcast samen met Rob Schouten en programmamaker Annette Bakker. De podcast stort zich op het Weihnachtsoratorium van Bach. En dat niet alleen, zij grijpen deze gelegenheid aan om ook over zichzelf te praten. En ook andere componisten passeren de revue.

Aflevering 1: een verkennende duik

Hans Dorrestijn is Bach-kenner zoals hij ook vogelkenner is. Gedreven, gepassioneerd mag je wel zeggen, maar niet behept met al te veel kennis. Rob Schouten, gelukkig dan maar, weet er best veel van. Onder de naïeve leiding van programmamaker Annette Bakker, nemen de twee vrienden een eerste verkennende duik in het Weihnachts Oratorium.

Terwijl de Kerstboom wordt opgezet kijken Hans, Annette en Rob vooruit naar hun aanstaande Kerstavontuur. Ook bespreken ze de persoon Bach. Om het kerstgevoel aan te wakkeren draagt Rob een kerstgedicht uit eigen oeuvre voor. Hans doet een Paasgedicht, want dat is toch eigenlijk een veel spannender feest.

Kerst met Dorrestijn, vanaf 16 december 2021 te beluisteren op de podcastpagina van MAX Vandaag, de site van NPO Radio 4 en de bekende podcastplatforms.

Geef een antwoord