Duur 09:43
Gepubliceerd op 6 september 2017

Senior Stagiair: hoe is het nu met Laurens en Carla?

In Senior Stagiair gaan 12 50-plusstagiairs 6 weken lang de uitdaging aan om stage te lopen bij een voor hen onbekend bedrijf. Kunnen ze meekomen in deze jonge en dynamische bedrijven? En andersom; wat kan de schat aan levens- en werkervaring die de 50-plussers meebrengen toevoegen aan de jonge bedrijven? In de eerste aflevering gaan de 80-jarige Laurens en 56-jarige Carla stage lopen.

Laurens

Laurens gaat aan de bak bij couturier Edwin Oudshoorn. Laurens is pas 4 jaar gestopt met werken, maar hij doet nou eenmaal graag wat hij leuk vindt: kleding maken. En niet zomaar kleding: couture. Een passendere plek voor hem is er bijna niet. In zijn arbeidsleven maakt Laurens namelijk haute couture in licentie. Voor flinke bedragen koopt hij de ontwerpen van beroemde modehuizen, maakt de jurken met de hand na met bijzondere stoffen en verkoopt ze aan zijn klanten.

Reactie Laurens: “Ik heb mijn hele leven mijn kunde niet doorgegeven, omdat ik altijd alleen heb gewerkt. Nu zien ze wat ik doe en dat is heel prettig. Iedereen kan er zijn voordeel mee doen.”

Carla

Voor Carla is het even slikken wanneer ze haar sollicitatiegesprek voert bij de hippe muziekzender XITE in Amsterdam. Na het overlijden van haar echtgenoot is ze even uit de running geweest, maar met veel overgave grijpt ze de kans om op deze energieke stageplek aan de slag te gaan. Het fungeren als spin in het web ligt haar wel, hoewel dat niet altijd even makkelijk is als de gemiddelde leeftijd in deze internationale onderneming niet boven de 28 jaar uitkomt.

Reactie Carla: “Op het moment dat je weer werkt tel je weer mee. Ik heb me in die 6 weken ontwikkeld en nieuwe dingen geleerd en dat vind ik erg belangrijk. De stageperiode vond ik zou leuk dat ik er anders in sta en dat ik toch wat zelfverzekerder ben geworden. Ik heb gezien dat ik het een en ander kan bijdragen.”

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer