Deskundigen in Tijd voor MAX

Iedere uitzending schuift er een deskundige in Tijd voor MAX aan die u op de hoogte brengt van de ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied. Wij stellen ze graag kort aan u voor.

Ted van Essen

Ted van Essen is tot 2016 huisarts in Amersfoort. Hij deed wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht over de griepprik en houdt lezingen over gezond ouder worden.  Dokter Ted is wekelijks op de dinsdag te zien in Tijd voor MAX. Voor MAX Vandaag schrijft hij maandelijks columns en is zijn expertise te raadplegen in MAX Medisch.

André Donker

André Donker werkte tot voor kort als boswachter in Zuid Drenthe. In zijn dagelijks werk maakte hij veel leuke en bijzondere dingen mee die hij graag met zijn lezers en volgers deelt. Inmiddels is hij boswachter Marker Wadden.

Jenny Buijtels

Dierenarts Jenny Buijtels is naast dierenarts ook internist voor honden en katten. Ze heeft ruim 15 jaar bij de faculteit diergeneeskunde gewerkt waar ze tevens haar proefschrift heeft verdedigd. Jenny vindt het leuk om nieuws, kennis en informatie over dieren en hun gezondheid te delen om zo eigenaren te helpen met het welzijn en de gezondheid van hun dier. “Er zijn zoveel aspecten van de diergeneeskunde die nog onderbelicht zijn. Die wil ik graag laten zien”, aldus Dierenarts Jenny.

Paul Rem

Paul Rem studeerde kunstgeschiedenis en klassieke archeologie aan de VU te Amsterdam. Hij studeert af op de verbouwing van Paleis Soestdijk ten tijde van Willem II en Anna Paulowna, en promoveerde op een kerkhistorisch onderwerp. Als conservator van Paleis Het Loo is hij verantwoordelijk voor de collectie kunstnijverheid, waaronder meubelen, interieurtextiel, zilver, klokken en beeldhouwkunst. Hij heeft verschillende tentoonstellingen, documentaires en publicaties op zijn naam staan.

Anna Gimbrère

Anna Gimbrere  studeert in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam af als Theoretisch Natuurkundige. In Tijd voor MAX vertelt ze eens per maand wat haar verwondert in de wetenschap. Naast wetenschapsjournalist is Anna presentator, model en actrice en zet ze zich in om duurzaamheid op de kaart te zetten.

Jaap Seidell

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed 35 jaar onderzoek naar overgewicht en de ernstiger vorm obesitatas. Als voedingswetenschapper en epidemioloog hoopt hij mensen meer kennis van eten bij te brengen. In Tijd voor MAX geeft hij tekst en uitleg bij het laatste voedingsnieuws of terugkerende voedingsmisverstanden.

Patrick van Veen

Patrick van Veen is bioloog, schrijver en adviseur. Hij onderzoekt onder andere de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen en daar vertelt hij over in Tijd voor MAX. Wat leert de mens de aap, maar vooral ook, wat kunnen wij leren van apengedrag? Patrick is ook voorzitter van het Jane Goodall Institute dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees en hun natuurlijke leefgebied.

Lieke Lamb

Lieke Lamb houdt zich als trendwatcher, spreker en columniste al vele jaren bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op de verschillende sectoren en branches. Lieke schrijft regelmatig als gast op verschillende blogs over de trends en noviteiten op het gebied van social media. In Tijd voor MAX vertelt ze over de laatste trends en geeft ze achtergronden bij het nieuws.

Ferry Mingelen

Ferry Mingelen is voormalig parlementair verslaggever en tv-presentator van de NOS. Politiek blijft zijn passie en in Tijd voor MAX geeft hij dan ook commentaar op het politieke nieuws.

Geef een reactie

Reactie

  1. boyos says:

    Ik hoorde net een kort moment over de ijzeren long. Mijn vader (inmiddels al 45 jaar geleden overleden) heeft jarenlang 3 x per week een nacht in de ijzen long gelegen. Inderdaad een angstaanjagend groot apparaat. Alleen je hoof stak er nog uit, eigenlijk moest daar nog een glazen koepel overheen. Maar dit was voor alle patiënten te claustrofobisch. Uiteindelijk is mijn vader in de ijzen long overleden….en dan moest deze nog blijven werken totdat de arts officieel het overlijden heeft vastgesteld. Dit duurde 3 kwartier, verschrikkelijk om te zien dat iemand nog lijkt adem te halen, maar echt niet meer leeft.