tijd voor max

Deskundigen in Tijd voor MAX

Regelmatig schuift er een deskundige in Tijd voor MAX aan die u op de hoogte brengt van de ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied. Wij stellen ze graag kort aan u voor.

Ted van Essen

Ted van Essen is tot 2016 huisarts in Amersfoort. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht gedaan over de griepprik en houdt lezingen over gezond ouder worden. Dokter Ted is wekelijks op de dinsdag te zien in Tijd voor MAX. Voor MAX Vandaag schrijft hij maandelijks columns en is zijn expertise te raadplegen in Dokter Teds Spreekuur en MAX Medisch.

Paul Rem

Paul Rem studeerde kunstgeschiedenis en klassieke archeologie aan de VU te Amsterdam. Hij studeert af op de verbouwing van Paleis Soestdijk ten tijde van Willem II en Anna Paulowna, en promoveerde op een kerkhistorisch onderwerp. Als conservator van Paleis Het Loo is hij verantwoordelijk voor de collectie kunstnijverheid, waaronder meubelen, interieurtextiel, zilver, klokken en beeldhouwkunst. Hij heeft verschillende tentoonstellingen, documentaires en publicaties op zijn naam staan.

André Donker

André Donker groeit op aan de rand van de Veluwe en is al jong vastbesloten om boswachter te worden. Na zijn bosbouwopleiding gaat hij aan de slag bij Natuurmonumenten. Na een opleiding voor algemeen opsporingsambtenaar in Apeldoorn komt zijn droom uit en gaat hij aan de slag als boswachter/toezichthouder. André ontwikkelt zich verder tot ecoloog en herpetoloog. Hij werkt mee aan verschillende natuurherstelprojecten waaronder voor Nationaal Park Weerribben-Wieden en de Marker Wadden. Na 37 jaar Natuurmonumenten gaat hij terug naar zijn roots, de Veluwe. Daarnaast werkt André al jaren als wildlife docent op het MBO-onderwijs en schuift hij in Tijd voor MAX, regelmatig aan om zijn kennis met ons te delen.

Josine Droogendijk

Journaliste Josine Droogendijk schrijft blogs, vlogs en columns over koninklijke mode. Dat doet ze onder andere voor Vorsten, Libelle, Nouveau en hier op MAX Vandaag. Ze schuift regelmatig aan bij Tijd voor MAX en Blauw Bloed. Ze volgt de royals in binnen- en buitenland op de voet. Wat dragen ze en wat is het verhaal erachter? Over de kledingstijl van koningin Máxima raakt Josine niet uitgesproken. Ze heeft daar 2 boeken over geschreven.

Kees Boonman

Kees Boonman is journalist en politiek commentator van de Haagse politiek. Hij is bekend van zijn werk voor Eenvandaag en TROS Kamerbreed. Sinds 3 maart 2018 bespreekt hij wekelijks de politiek in het MAX-programma Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Voor MAX Vandaag maakte hij rond de Europese Parlementsverkiezingen in mei 2019, een reeks met vlogs. Sinds 2019 is hij de vaste politieke commentator voor Tijd voor MAX.

Henkjan Smits

Het plan was om kinderarts te worden, maar zijn hart lag toch niet voor 100 procent bij de geneeskunde. Hij zei zijn studie vaarwel en stortte zich op de muziek. Eerst in zijn band No Holding Back, later door anderen te helpen met hun muzikale carrière bij Phonogram, tegenwoordig Universal, en later bij BMG, tegenwoordig Sony Music. Later ontwikkelt hij met zijn eigen bedrijf tv-formats. Het grote publiek leert hem kennen als jurylid van Idols. En nog veel andere programma’s volgen. Maar zijn hart ligt bij de muziek. Sinds 2018 presenteert hij elke werkdag op NPO Radio 5 voor MAX het programma De MAX! Naast radio geeft Henkjan lezingen en masterclasses aan het berdrijfsleven en schuift hij als muziekkenner regelmatig aan in Tijd voor MAX.

Anna Gimbrère

Anna Gimbrere  studeert in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam af als Theoretisch Natuurkundige. In Tijd voor MAX vertelt ze eens per maand wat haar verwondert in de wetenschap. Naast wetenschapsjournalist is Anna presentator, model en actrice en zet ze zich in om duurzaamheid op de kaart te zetten.

Jaap Seidell

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed 35 jaar onderzoek naar overgewicht en de ernstiger vorm obesitas. Als voedingswetenschapper en epidemioloog hoopt hij mensen meer kennis van eten bij te brengen. In Tijd voor MAX geeft hij tekst en uitleg bij het laatste voedingsnieuws of terugkerende voedingsmisverstanden.

Patrick van Veen

Patrick van Veen is bioloog, schrijver en adviseur. Hij onderzoekt onder andere de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen en daar vertelt hij over in Tijd voor MAX. Wat leert de mens de aap, maar vooral ook, wat kunnen wij leren van apengedrag? Patrick is ook voorzitter van het Jane Goodall Institute dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees en hun natuurlijke leefgebied.

Lieke Lamb

Lieke Lamb houdt zich als trendwatcher, spreker en columniste al vele jaren bezig met de veranderingen in de maatschappij en de invloed daarvan op de verschillende sectoren en branches. Lieke schrijft regelmatig als gast op verschillende blogs over de trends en noviteiten op het gebied van social media. In Tijd voor MAX vertelt ze over de laatste trends en geeft ze achtergronden bij het nieuws.

Geef een antwoord

Reacties (28)

 1. boyos says:

  Ik hoorde net een kort moment over de ijzeren long. Mijn vader (inmiddels al 45 jaar geleden overleden) heeft jarenlang 3 x per week een nacht in de ijzen long gelegen. Inderdaad een angstaanjagend groot apparaat. Alleen je hoof stak er nog uit, eigenlijk moest daar nog een glazen koepel overheen. Maar dit was voor alle patiënten te claustrofobisch. Uiteindelijk is mijn vader in de ijzen long overleden….en dan moest deze nog blijven werken totdat de arts officieel het overlijden heeft vastgesteld. Dit duurde 3 kwartier, verschrikkelijk om te zien dat iemand nog lijkt adem te halen, maar echt niet meer leeft.

 2. rijnga says:

  Graag hoor ik van dokter Ted van Essen welk merk bloeddrukmeter goed en simpel te bedienen is. Ik wil namelijk een bloeddrukmeter aanschaffen maar zie, gelet op het aanbod, tussen de bomen het bos niet meer.

 3. Sppiet says:

  Mijne Dames en Heren:
  Het verbaasd mij telkens wanneer ik, tijd voor max zie, dat er tijdens het koken niemand is die hun haar heeft bedekt. Er valt altijd haren en stofdelen van het hoofd op en in de omgeving van het eten.
  Met mij zijn er vele mensen die vinden dat het ,op televisie presenteren van voedsel bereiding, een voorbeeld moet zijn van hygienisch bereiden van voedsel. Daar hoort naar mijn idee het bedekken van de haren ook onder. Vooral het slingeren van het hoofd ,en de tegenwoordig lange haren zorgen voor een niet gezonde bereidings uitstraling.

  1. joopkemna says:

   Beste Sppiet,

   Ik verbaas me daar ook al heel lang over!!! Al doet men het maar naar achteren binden!!!

  2. repelsteel56 says:

   Niet alleen het bedekken van het hoofd maar waarom zijn de handen ook niet bedekt met keukenhandschoenen ? terwijl dit door de warenwet verplicht is.

  3. ivan says:

   absoluut mee eens, is al heel lang een grote ergernis.

  4. Alamo86 says:

   Gelukkig dat ze bij Omroep Max niet aan die overdreven hygiëne gekte meedoen. Mijn Oma’s, mijn moeder, mijn partner, ikzelf en niemand anders in de persoonlijke sfeer die gewoon thuis kookt doet dit. Wonder boven wonder is nog niemand gestorven aan voedselvergiftiging zou je afgaande op de reacties moeten vaststellen… vreselijk aan die punaise poetserij.
   Omroep Max … lekker zo doorgaan… zeurpieten heb je overal

 4. Karla64 says:

  Mijn zoon en zijn vriendin zouden deze week in een huisje van Centerparcs in Belgie zitten.
  Dit is door Centerparcs geannuleerd. Zij hebben een voucher voor dit jaar ontvangen. Nu weten ze niet of ze dit jaar nog kunnen.
  Moeten zij zich hieraan houden of kunnen zij hun geld terug krijgen. Centerparcs zegt dat h eet NIET kan!

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Karla64, bedankt voor uw berichten. Vragen over reizen kunt u momenteel stellen aan MAX Ombudsman Jeanine Janssen via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-jeanine-janssen/

 5. geem2 says:

  Ze willen niet inzien dat telkens als de zenders een hogere frequntie bereikt er een epidemie uitbreekt omdat het immuunsysteem aangetast worden en daardoor de virussen vrij spel hebben en mensen besmetten der zijn meerdere voorbeelden van uit het verleden. In de workshop van Roy Martino wordt hier dieper op ingegaan. Ook hoe mensen zich beter kunnen beschermen en makkelijker kunnen genezen.Dit weekend workshop van Roy en Joy martina gevolgd, het ging oa hoe je gemakkelijk je met goede technieken en homeomatische middelen je Immuunsysteem kunt verbeteren en het Quantum denken kunt toepassen. Ook werd verteld hoe je accupressur/accupunctuur punten o.a. door kloptechniek kunt toepassen. Ik vond het er waardevol om te volgen.
  Ook werd het verband 5G en coronabesmetting bevestigd. Door 5G wordt het immuunsysteem verzwakt en doordoor heb je meer kans door een virus besmet te worden. Typisch in de 2 steden in China waar 5G geïntroduceerd werd dat daar de corona besmetten zo snel plaats vond. Jammer dat ik van al deze zaken niks op TV terug zie terwijl dit toch terzake doende is. Ik voel me vals voorgelicht, voorgelogen.

 6. geem2 says:

  Ze willen niet inzien dat telkens als de zenders een hogere frequntie bereikt er een epidemie uitbreekt omdat het immuunsysteem aangetast worden en daardoor de virussen vrij spel hebben en mensen besmetten der zijn meerdere voorbeelden van uit het verleden. In de workshop van Roy Martino wordt hier dieper op ingegaan. Ook hoe mensen zich beter kunnen beschermen en makkelijker kunnen genezen.Dit weekend workshop van Roy en Joy martina gevolgd, het ging oa hoe je gemakkelijk je met goede technieken en homeomatische middelen je Immuunsysteem kunt verbeteren en het Quantum denken kunt toepassen. Ook werd verteld hoe je accupressur/accupunctuur punten o.a. door kloptechniek kunt toepassen. Ik vond het er waardevol om te volgen.
  Ook werd het verband 5G en coronabesmetting bevestigd. Door 5G wordt het immuunsysteem verzwakt en doordoor heb je meer kans door een virus besmet te worden. Typisch in de 2 steden in China waar 5G geïntroduceerd werd dat daar de corona besmetten zo snel plaats vond. Jammer dat ik van al deze zaken niks op TV terug zie terwijl dit toch terzake doende is. Ik voel me vals voorgelicht, voorgelogen.

 7. Hildadv says:

  Ik heb een vraag over mijn vliegticket van 20 maart naar Kopenhagen. Geboekt via cheap ticket. Zij geven aan dat ik bij KLM moet zijn KLM stuurt mij terug naar cheaptickets. Ik was bereid een voucher te accepteren maar ddor dit van het kastje naar de muur wil ik mijn geld terug bij wie moet ik nu zijn.
  Gr hilda

 8. Glavie says:

  Vraag aan dokter Ted: ik heb elk jaar hevige aanvallen van hooikoorts. Niesen, jeuk in gehemelte, ademhalingsklachten. Ik vraag mij af of je dan meer vatbaar bent voor het corona virus.
  Bij een hooikoorts aanval kijkt je omgeving je aan of je besmet bent. Best lastig als je zo’n aanval bij of in een winkel krijgt.

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Glavie, bedankt voor uw reactie. Vragen aan dokter Ted kunnen worden gesteld via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-dokter-ted/

 9. Willem Rauwenhoff says:

  Voor een mooie zeilvakantie van Griekenland naar Sardinië had ik een vliegreis geboekt voor 9 april via edreams van Amsterdam naar Kos. Transavia is de luchtvaartmaatschappij. Vanwege de Coronacrises is de vlucht niet doorgegaan, dus de zeilreis ook niet. Tot na 10 april heb ik niets vernomen van eDreams. Wel van Transavia. Daarover telefonisch contact gehad met Transavia. Na 12 april ben ik gaan proberen om EDreams te bereiken. Dit lukt totaal niet. Niet via email, niet telefonisch of via diverse ander kanalen. Van Transavia heb ik begrepen dat zij mijn voucher naar eDreams gestuurd hebben. Nu zou ik graag een bewijs en antwoord willen hebben van eDreams. Kunt u mij daarbij advies geven of hulp. Bij voorbaat hartelijk dank. Groeten Willem Rauwenhoff

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Willem Rauwenhoff, bedankt voor uw reactie. Reisvragen over corona kunnen momenteel gesteld worden via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-jeanine-janssen/

 10. kopman2020 says:

  graag hoor de mening van dokter van Essen over het malariamiddel dat Tromp gebruikt.

  volgens sommigen is dit middel effectief terwijl velen zeggen dat het gebruik riskant is

  1. MAX Vandaag says:

   Beste kopman2020, bedankt voor uw reactie. Vragen aan dokter Ted over het coronavirus kunnen momenteel gesteld worden via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-dokter-ted/

 11. coby.pors@mensa.nl says:

  Handhygiëne en nagels.
  Wat mij verbaast is dat ik bij al de adviezen over handen wassen nergens iets hoor over nagels. (Tenzij ik iets gemist heb.) Als er één plaats is waar zich van alles verzamelt, is dat wel onder de nagels. Dus ook het Covid19-virus kan zich daar nestelen. En dan gaan als één van de eerste shops de nagelshops open, waar je die lange siernagels op kunt laten plakken. Niet echt schoon te wassen dingen lijkt me. Zelf knip ik mijn nagels pijnlijk kort en ligt er bij mijn handhygiëne spulletjes (desinfecterende gel, handcrème e.d.) ook een nagelborsteltje.
  Hoe denkt dokter Ted hierover?

 12. Rene67 says:

  Is het zo dat buiten carnaval Brabant de verspreiding van Coronamet name in de bible belt zit, en deze verspreiding mogelijk terug te voeren is op zingen in de kerk, en dus de veeteelt ik er niets mee te maken heeft

 13. Lovely says:

  Beste max

  Wij echtpaar 69 en 67 risico groep bijde hart problemen hadden een vakantie geboekt voor de corona
  naar Gran Canaria en willen deze annuleren omdat we het niet aan durven we hebben een vakantie all in hotel
  durven het niet aan om te gaan we hebben deze vakantie bij D-reizen geboekt maar de kosten zijn hoog
  € 800,- op een reis van 3 weken totale kosten zijn € 3500,- waarvan er €1585,- zijn betaald
  is dit normaal
  Help ons
  Groetjes
  Jan en Jeanne Tijssen

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Jan en Jeanne Tijssen, bedankt voor uw reactie. MAX-leden kunnen met vragen, problemen of klachten gratis terecht op het telefonisch spreekuur van de MAX Ombudsman op nummer 035-677 55 11, elke werkdag van 10 tot 12 uur. Daarnaast beantwoordt MAX Ombudsman Jeanine Janssen coronavragen via: https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/stel-uw-corona-vraag-aan-jeanine-janssen/

 14. Diederika says:

  Vraag voor dr. Ted van Essen:

  Ik heb toen ik 16 was het BCG Vacin gekregen de mantoux zou daarna ook altijd opkomen. Zou ook voor mij gelden dat ik beter tegen corona beschermd zou zijn? Ik ben nu 66 jaar.

  Vr, groet Riet Kraak Kortenbosch

 15. susan1 says:

  had vanmorgen een afspraak voor de griepprik die ik hard nodig heb omdat ik copd heb. wat bleek, niet meer voorradig. misschien in december. dit komt doordat de mensen die ieder jaar schreeuwen dat ze geen griepprik willen nu vooraan staan. schandalig.

 16. Michele12345 says:

  Mijn dochter heeft corona gehad. De incubatietijd was maar 2 dagen. Zou dat kunnen betekenen dat ze de Britse variant heeft gehad?

 17. koffieboontje1 says:

  een vraag voor dokter Ted,

  Ik ben een COPD Cold 3 patiënt.

  Ik hoor regelmatig veranderingen over het vaccinatie programma over groepen die voorrang krijgen.
  Het verbaasd mij waarom de chronische zieke hierin niet benoemd worden.
  Deze groep valt toch ook onder de kwetsbare mensen..
  Alvast bedankt voor uw reactie

 18. maaswas says:

  Vraag voor dokter Ted. Mijn naam is Carla Maaswinkel en ik ben 81 jaar. Mentaal nog prima in orde maar in mijn lijf woedt artrose. Alle beweegbare ledenmaten zijn aangetast, voeg daarbij een 4e hernia (3 werden al geopereerd) die gezien leeftijd en conditie niet meer operabel is. Pijnpoli geeft ook geen soelaas meer. Ik wil verder, eruit, LEVEN! Paracetamol – 6 p.d. en tramadol – 2 p.d. kunnen de pijn niet meer verhelpen. Wat raadt u aan. Ik heb moeite om met morfine te beginnen. Pijnpleisters, bevatten die ook morfine? Is er dan niets dat die intussen ondraaglijke pijn iets kans verlichten.
  Dank voor uw advies, dokter. Weet u wat nu zo fijn is om u te horen en te zien? U kijkt recht in de camera en niet in een computer. Zo geeft het toch dat gevoel van een oog in oog contact. Mijn huisarts duikt gelijk in zijn computer en dan heb ik altijd het idee dat ik tegen een schouder praat. Ik stop dan met praten. Wat in die computer staat aan dossier informatie (tig), dat kan ik hem in een nutshell vertellen. Het is toch normaal dat je arts eerst je klacht aanhoort en dan je dossier doorneemt? Hartelijk dank voor uw advies. Ik wens u alle goeds.

 19. Lex van Rootselaar says:

  Jammer dat Anna slechts eenmaal per maand op bezoek komt. Waarom komt ze niet vaker haar uitleg geven over wetenschappelijke inzichten (zeker nu wappies en complotdenkers de wetenschap steeds minder geloven) ?