Veelgestelde vragen

Hoe download ik de app?
Is het downloaden van de app veilig?
Is de app écht gratis?
Waarom moet ik inloggen met een account?
Waar wordt mijn emailadres voor gebruikt?
Ik log in met Facebook. Heeft de app toegang tot mijn profiel?
Waar vind ik de spelregels van de app?
Wordt de app geüpdatet?
Op welk besturingssysteem kan ik de app spelen?
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Kan ik mijn gebruikersnaam aanpassen?

Waarom vraagt de app toestemming om mij berichtjes te sturen?
Ik heb een fout ontdekt, waar kan ik dit melden?

 

Hoe download ik de app?

Voor iPhone of iPad: U kunt de app downloaden door op uw iPhone of iPad naar de appstore te gaan en in het zoekveld ‘MAX Geheugentrainer” in te toetsen.
Voor Android-tablets of -smartphones: U kunt de app downloaden door op uw Android-apparaat  naar de Google Playstore te gaan en in het zoekveld ‘‘MAX Geheugentrainer” in te toetsen.
Leest u deze pagina op uw telefoon of tablet? Dan kunt u via onderstaande knoppen direct de app downloaden:

app
Download in Google play store

(voor Android-tablet of –telefoon)

app
Download in Apple App Store

(voor Apple-tablet of –telefoon)

Is het downloaden van de app veilig?

Ja, downloaden is veilig. Er wordt geen informatie over u gedeeld aan derden.

Is de app écht gratis?

Ja, de app is helemaal gratis. Wel maakt de app gebruik van internet, en dat kan invloed hebben op uw internetbundel. Wanneer u via een WiFi-verbinding speelt, heeft dit geen invloed op uw internetbundel. Als u geen internet verbinding hebt is dat ook geen probleem. U kunt gewoon alle spellen blijven spelen. Scores, statistieken en dagelijkse test zijn dan niet beschikbaar. Als u weer verbinding maakt met het internet zult u wel opnieuw moeten inloggen.

Waarom moet ik inloggen met een account?

Om het spel te kunnen spelen kunt u inloggen met een account. Dit kan met uw e-mailadres of met uw Facebook-profiel. Door in te loggen met uw account kunnen uw spelgegevens en statistieken opgeslagen worden op uw MAX geheugentrainer-profiel.
Het is ook mogelijk om zonder een profiel te spelen. Scores, statistieken en de dagelijkse test zijn dan niet beschikbaar.

Waar wordt mijn e-mailadres voor gebruikt?

Uw e-mailadres is nodig om het spel goed te kunnen spelen. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u deze opnieuw instellen via uw e-mailadres: wij sturen u dan een nieuw wachtwoord. Uw e-mailadres wordt door Omroep MAX nooit verstrekt aan derden.

Ik log in met Facebook. Heeft de app toegang tot mijn profiel?

De app heeft alleen toegang tot uw Facebook basisgegevens: uw openbaar profiel en e-mailadres. Daarnaast maken we ook gebruik van de vriendenpermissie, zodat u uw statistieken kunt vergelijken met facebookvrienden. De app zal nooit berichten namens u plaatsen. Ook heeft de app geen toegang tot uw Facebook-wachtwoord.

Waar vind ik de spelregels van de app?

Als u de app voor het eerst gebruikt wordt met uitlegschermen in het kort uitgelegd hoe u een spel kunt spelen. Via het vraagtekentje rechtsboven een spel kunt u altijd de uitlegschermen opnieuw bekijken.

Wordt de app geüpdatet?

Ja, MAX geheugentrainer: de app wordt regelmatig geüpdatet met verbeteringen en nieuwe spellen.

Op welk besturingssysteem kan ik de app spelen?

Voor uw iPhone of iPad tablet heeft u het besturingssysteem iOS 9.0 of hoger nodig. Spelers met een Android-tablet of telefoon hebben Android 4.4 of hoger nodig.

Het is helaas niet mogelijk om de app te spelen op een Windows-telefoon of -tablet.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Geen zorgen: als u uw wachtwoord bent vergeten kunt u via de app een nieuw wachtwoord opvragen. In het hoofdscherm via ‘Aanmelden met email -> Inloggen’ vindt u de wachtwoord-vergeten link. U kunt hier uw e-mailadres invullen. U ontvangt vervolgens een  e-mail met daarin een nieuw wachtwoord.

Kan ik mijn gebruikersnaam aanpassen?

Zodra u een gebruikersnaam heeft aangemaakt, kunt u deze niet meer wijzigen. Wel kunt u een verzoek sturen tot verwijdering van uw account. Dit verzoek kunt u indienen door de vragen/ en of opmerkingen-pagina te raadplegen. Zodra uw account verwijderd is, kunt u een nieuwe aanmaken. Let op: zorg ervoor dat uw gebruikersnaam minimaal 8 tekens lang is en minimaal 1 cijfer, letter en aanhalingsteken (“) of een punt (.) bevat.

Waarom vraagt de app toestemming om mij berichtjes te sturen?

Wanneer u de app voor het eerst gebruikt verschijnt er bij het openen een bericht waarin de app toestemming vraagt om u meldingen te sturen. Om het spel goed te kunnen spelen is het belangrijk dat u dit accepteert. Op deze manier houdt de app u op de hoogte van het verloop van uw spellen, ook wanneer u de app niet geopend heeft. Bovendien ontvangt u meldingen als er updates beschikbaar zijn.

Ik heb een fout ontdekt, waar kan ik dit melden?

De app is met heel veel zorg gemaakt, maar het is altijd mogelijk dat er een foutje insluipt; alle vragen én antwoorden worden door de redactie handmatig ingevoerd. Als u een fout ontdekt, horen wij dat heel graag: Vragen en/of opmerkingen

Geef een antwoord

Reacties (8)

  vlindertuin says:

  Beste omroep Max,

  Nu pretendeerd u een omroep voor vooral ouderen te zijn en gaat u ook alles via een “app” doen!
  De meeste senioren kunnen dit soort spelletjes (Geheugentrainer) niet volgen op zo’n smartphone schermpje.
  Kan dit nu echt niet gewoon op de PC/Laptop?

   Miek Morks says:

   Helemaal eens met “Vlindertuin”, heb ook een laptop en ben bepaald niet de enige. Heel jammer dat ik de app niet kan installeren.

  Ellymeijboom says:

  Sinds gisteren 8 febr. Doe ik mee met,Max geheugen training.
  Ik vind het heel leuk om te doen en zeer leerzaam.
  Ik zou graag de punten die ik haal willen vergelijken met leeftijds genoten.
  Dit ben ik vergeten aan te geven.

  Kan dit als nog??..?

  Groet Elly

   MAX Vandaag says:

   Beste Ellymeijboom, hartelijk dank voor uw bericht. Wij hebben het voor u nagevraagd. Als u via instellingen > profiel uw leeftijd invult dan kunt u bij spel statistieken de vergelijkingen zien. U moet daarvoor wel eerst een account aanmaken. Dat kan met uw e-mail of Facebook-account. Hopelijk bent u hiermee geholpen.

  trude son says:

  ik heb geen fout ontdekt maar heb een vraag.
  waar moet ik die stellen?

  hoe moet alles weggooien om opnieuw te beginnen?

  trude son says:

  mijn vraag staat er niet bij. graag antwoord op:
  hoe kan ik alles resetten, dus opnieuw beginnen?

  trude son says:

  Ik heb 2 vragen als ik de dagelijkse test wil doen, staan er al vonkjes voor. Hoe los ik dat op? Hoe bepaal ik zelf of ik gevorderde ben? Ik wil namelijk zelf langer kunnen oefenen.

   MAX Vandaag says:

   Beste Trude Son, hartelijk dank voor uw reacties. U kunt uw vragen over de app het beste stellen via
   https://www.maxvandaag.nl/max-geheugentrainer-app/vragen-enof-opmerkingen/ Dan komt het direct terecht bij degenen die u hiermee kunnen helpen.