Duur 52:04
Gepubliceerd op 19 mei 2017

Pillen en het alternatief

Dr. David van Bodegom houdt college over ‘ontpillen’. Miljoenen Nederlanders slikken dagelijks medicijnen tegen onder meer hoge bloeddruk, hoog cholesterol, depressie, slapeloosheid, brandend maagzuur, gewrichtsklachten, botontkalking en diabetes. Aandoeningen die we vaak ‘verouderingsziekten’ noemen, maar die in hoge mate door onze manier van leven worden veroorzaakt. Wij kunnen veel gezonder oud worden, met minder pillen en vervelende bijwerkingen.

U leert in dit college

 • in hoeverre, en welke, verouderingsziekten eigenlijk leefstijlziekten zijn;
 • over de werking van enkele veel geslikte pillen;
 • over alternatieve leefstijlinterventies en het effect op het lijf;
 • deze kennis toe te passen in eigen leven.

Het college is in zijn geheel te bekijken of in 4 delen.

Het vervolg op dit college ziet u vanaf 26 mei 2017 in college 6: voeding op latere leeftijd.

Geef een antwoord

Reactie

  wvddhc266 says:

  Ontpillen was en is voor ons beiden nu en nog het alternatief, al in de jaren 60 bezochten we in Harderwijk een Orthomoleculair. Een bloedprik en je kreeg voor 3 maanden supplementen mee. Sinds de supplementen in Nederland te koop waren er gebruik van gemaakt en nog.
  Ben 88 jaar ontkom niet aan regulaire medicijnen met bijwerkingen, zelfs na advies van Dr. Vogel. Is hier alsnog een alternatief voor dan verneem ik dat graag. (blaasontstekingen)
  Ben al vanaf 2007 mantelzorger voor mijn echtgenote, voor haar in 2016 verhuisd naar haar locatie op afstand van 300 m, en verzorgd haar dagelijks. (massage/vocht/voeding)
  Kan eenieder aanraden om aan ontpillen over te gaan o.a. geen bijwerkingen/en een bewuster levenswijze.

Bekijk ook

Meer