Duur 04:45
Gepubliceerd op 7 september 2016

De Olympische genen van Amy Siemons

De 30-jarige Amy Siemons heeft door een zuurstoftekort bij haar geboorte spastische triplegie opgelopen. Daarnaast heeft zij een verkromming van haar wervelkolom. Dit weerhoudt haar er echter niet van om fanatiek te sporten.

Na jarenlang rolstoeltennis gespeeld te hebben stapte Amy in 2005 over naar atletiek, in het begin vooral recreatief, maar sinds 2010  is zij professioneel wheelster. Tijdens de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen won Siemons zowel op de 100 meter als de 200 meter een zilveren medaille. Tijdens de Spelen in Rio de Janeiro gaat Amy voor goud!

De oma van Amy zit in spanning voor de buis in Nederland. “In de couveuse lag een heel klein meisje met vingertjes als lucifers. Ze lag al een beetje te pruttelen. Ik dacht dat wordt een goeie, en ik heb gelijk gekregen. Het duurde lang voordat ze ging lopen, maar ineens deed ze het, prachtig. Het willen winnen heeft ze van haar opa. De vriendelijkheid en het altijd mensen willen helpen dat heeft ze van mij. Op tv zag ze voor het eerst hardlopen met een rolstoel. Toen dacht ze: dat ga ik ook doen. Ik dacht waar begin je aan, maar ze zette door. Ik hoop dat ze goud haalt, voor haar en voor mij!”, aldus Jo Siemons.

Wens Amy hieronder veel succes in Rio!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer