Hoog tijd voor MAX

Jan Slagter: ‘Het is hoog tijd voor MAX!’

Voor de opnamen van ons nieuwe ledenwerfspotje zijn we uitgeweken naar de studio van Tijd voor MAX. En dat is niet zonder reden, want we vinden het ook echt tijd voor MAX, hoog tijd zelfs.

Dat kan toch niet!

We kunnen alle steun van de kijkers en luisteraars gebruiken, want als het aan de politieke partijen ligt die momenteel in de race zijn om een nieuwe regeringscoalitie te vormen, ziet het er somber uit voor het publieke omroepbestel. Fors bezuinigen, een heel net schrappen of zelfs volledig afschaffen. Je kunt het je nauwelijks voorstellen: Nederland zonder publieke omroep. Al die ouderen die zo graag kijken naar de programma’s van MAX en de publieke omroep, die kun je toch niet in de kou zetten?

Blijven genieten

Wij hebben 430.000 leden en daarvan heeft ongetwijfeld een deel gestemd op de partijen die nu in Den Haag met elkaar aan de onderhandelingstafel zitten. Ik hoop dat de gesprekspartners ook denken aan al die ouderen die erg genieten van wat Omroep MAX en de publieke omroep hun te bieden heeft, op de radio, op tv, maar ook online.

Belangen behartigen

Ik ga graag in gesprek met Geert Wilders en de andere politieke leiders om duidelijk te maken hoe groot de rol is van de publieke omroep in het leven van de 50-plussers. Niet alleen doordat we week in week uit ieder uur van de dag mooie programma’s laten zien en horen, maar denk ook eens aan de wijze waarop Omroep MAX de belangen van de ouderen behartigt. Hoeveel gepensioneerden hebben niet een beter inkomen dankzij de inspanningen van MAX Ombudsman? Vele benadeelde oudere consumenten hebben met hun hulp alsnog gekregen waar zij recht op hadden. Of al die gedupeerde vakantiegangers die gecompenseerd werden als gevolg van de druk die MAX vakantieman uitoefende… Zo zijn er talloze andere voorbeelden te noemen.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Dat kan wel minder

Natuurlijk, ook ik vind dat de publieke omroep wel wat anders georganiseerd kan worden; er kan best geschrapt worden in bijvoorbeeld bureaucratie en marketingmanagers, maar dat is écht iets anders dan de complete ontmanteling van de publieke omroep. Daar zal ik me met hand en tand tegen verzetten. U wilt toch ook blijven kijken naar onze programma’s als het schitterende Denkend aan Zwitserland met André en Janny, de mooie gesprekken in Sterren op het Doek of Carrie en Dionne die op zoek gaan naar droomhuizen? En niet te vergeten natuurlijk Sybrand en Martine met hun dagelijkse informatieve Tijd voor MAX! Voor het komende jaar hebben wij weer allerlei plannen voor nog meer fijne programma’s, maar… dan moeten we die natuurlijk wel kunnen blijven maken!

Word ook lid!

Ik roep dan ook iedereen op die nog geen ondersteunend lid is van Omroep MAX om zich snel aan te melden en ook mensen in hun omgeving aan te moedigen dat te doen. We kunnen echt alle steun goed gebruiken. Zo wordt onze stem richting Den Haag ook extra krachtig. Steun MAX: bel naar 0900-555000 of ga naar ikwordlidvanmax.nl Dank u wel!

Jan Slagter is oprichter-directeur van Omroep MAX, de omroep voor ouderen. Hij maakt zich op verschillende manieren hard voor de belangen van ouderen in onze samenleving. Lees hier al zijn columns. 

(© MAX)

Geef een reactie