Als de zon schijnt, MAX viert de zomer

Jan Slagter: ‘Als de zon schijnt…’

“Als-ie boven aan de hemel staat, is ’t net of alles beter gaat Alles ziet er anders uit als de zon schijnt.” De beginregels van misschien wel André van Duins bekendste liedje, alweer uit 1983. Het is niet voor niets dat we deze meezinger hebben uitgekozen als de tune van de nieuwe MAX-campagne, want MAX viert de zomer!

Veel variatie

Eerlijk is eerlijk, MAX-weerman Piet Paulusma is niet bepaald optimistisch over het zomerweer de komende maanden. Het is wisselvalligheid troef, met weliswaar warme perioden – en af en toe zelfs tropische hitte – maar die zullen niet lang aanhouden en worden afgewisseld met inzinkingen en zware buien.

Wat is het leven fijn

Maar er komen genoeg momenten waarop de zon doorbreekt, zoals die dat ook symbolisch heeft gedaan na de sombere en zware periode die we achter ons hebben. Wat dat betreft is de tekst van ‘Als de zon schijnt’ wel héél toepasselijk met zinnen als “Niemand is zich meer van kwaad bewust, alle narigheid wordt uitgeblust”, “En de allergrootste pessimist, wordt een veelgevraagde humorist”, “En terrasjes zitten overvol, alle mensen raken uit hun bol” en zelfs “Alle ziekenhuizen raken leeg” (gevolgd door “en de bakkersvrouw rolt door het deeg”, haha). Ja inderdaad: oh, wat is het leven fijn, als de zon schijnt!

MAX viert de zomer

Met onder meer een zomerse televisiespot, buitenreclame en een speciale website laat MAX ook deze zomer zien dé zomeromroep te zijn. MAX is er in de vakantiemaanden altijd met veel nieuwe en vertrouwde programma’s. Slogan van de campagne is: MAX viert de zomer. Op de site MAXiser.nl die vanaf 5 juli online is, is informatie en vermaak te vinden; van informatie over televisie- en radioprogramma’s, webseries en podcasts tot een zomerse quiz. MAX Magazine publiceert onder de noemer ‘Une belle histoire’ (ook al zo’n tot de verbeelding sprekende zomerhit uit 1972) grappige vakantieverhalen van de lezers.

Geliefde programma’s

In deze sportzomer lijkt het soms of er niets anders wordt aangeboden op de televisie. Maar MAX bewijst het tegendeel met programma’s die u zo waardeert. Neem bijvoorbeeld We zijn er Bijna! met Martine van Os; wat fijn dat zij weer – nu in eigen land – op pad kon gaan met een groep kampeerders! Het seizoen kan niet compleet zijn zonder MAX vakantieman met Sybrand Niessen en onze Ombudsman Jeanine Janssen. Hollandse Zaken is in een nieuw jasje gestoken met reportages uit het land. Een bijzonder programma is Alleen op een eiland, waarin Hans Dorrestijn in de voetsporen treedt van Jan Wolkers en Godfried Bomans.

Samen met u

En dat is nog slechts een greep wat MAX u deze zomer allemaal te bieden heeft. Kijk ook regelmatig op deze site: MAXVandaag.nl biedt het laatste nieuws, actuele artikelen , tal van vakantietips, recepten en zomerse puzzels. MAX viert de zomer… samen met u!

Geef een reactie