Perspresentatie 2016 - 2017

Omroep: MAX

Duur: 0:00:00

Uitzending: do 13 okt 2016 10:00

De programmering van MAX

Op donderdag 13 oktober 2016 heeft MAX zijn nieuwe programmering voor de komende periode bekendgemaakt. Het Veronicaschip in Amsterdam was tijdens deze feestelijke ochtend het decor van de perspresentatie. 

Met trots presenteer ik u de programmering van MAX

MAX is de stem van en voor ouderen. We maken niet alleen programma’s mét ouderen, maar vooral vóór ouderen; vanuit hun belevingswereld. We richten ons al meer dan tien jaar op die thema’s en genres die vijftigplussers graag zien, horen en lezen. MAX heeft veel contact met zijn doelgroep en weet heel goed wat hen beweegt en bezighoudt. Ook letterlijk staan we dichtbij onze doelgroep. Zo hebben we net een succesvolle toer achter de rug met Tijd voor MAX en Hallo Nederland. Gedurende een maand bezochten we verschillende plaatsen in Nederland, van Koudum tot Maastricht en van Noordwijk tot Apeldoorn. En ook komende periode is MAX weer overal waar zijn doelgroep is met diverse ledendagen. MAX heeft u de komende periode weer veel te bieden, zoals u in dit magazine kunt lezen.

Persoonlijk kijk ik erg uit naar het drieluik De Zaak Menten. Ik herinner mij nog goed wat deze zaak destijds teweegbracht. MAX heeft de impact proberen te vangen vanuit het perspectief van journalist Hans Knoop, één van de hoofdrolspelers in de affaire die zich afspeelde in de jaren 70. In aanloop naar de verkiezingen zendt MAX het Nationaal Zorgdebat uit. Hierin gaan Elles de Bruin en Cees Grimbergen in gesprek met direct betrokkenen. Ze spreken experts als huisartsen en psychiaters over hoe de zorg er in Nederland op dit moment voor staat. Ook praten uiteraard ervaringsdeskundigen mee die dit dagelijks aan den lijve ondervinden.

Afgelopen jaar introduceerden we een nieuwe titel: Tijd voor MAX Radio. Het gesprek van de dag wordt bij MAX op NPO Radio 5 gevoerd, waar wij nu met maar liefst vijf programma’s sterk vertegenwoordigd zijn. Ik ben bovendien ontzettend trots op Astrid de Jong, onze Nachtzuster op NPO Radio 1, die samen met haar redactie in de prijzen viel en de RadioFreak Award voor Beste Nachtprogramma binnenhaalde. Op maxvandaag.nl zetten we momenteel De Tanden in Ondervoeding. Goed eten is van levensbelang, maar helaas is slecht eten onder ouderen nog steeds een groot probleem. Via een crossmediaal project, met een centrale rol voor MAX Vandaag, maken we een vuist tegen deze maatschappelijke misstand. Diverse programma’s op radio én televisie sluiten aan om dit probleem aan te kaarten.

Maar MAX is meer. Met het nog steeds groeiende MAX Magazine en de altijd strijdbare MAX Ombudsman staan we altijd in dienst van onze doelgroep: op elk platform en op ieder moment!

Meer informatie over de nieuwe programmering van MAX vindt u op de website van Omroep MAX. Hier kunt u ook de persmap downloaden.

Jan Slagter

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Hanneman says:

  Héél blij met jullie. Héél!

 2. HelenR says:

  Kijk uit naar het zorgdebat.
  Jammer dat jullie denken dat iedereen van reality programma’s zoals “Heel Holland bakt” houdt. Dat wordt dan ook nog op prime time uitgezonden! Als klap op de vuurpijl krijgen we dan ook nog André van Duin met een soort nabeschouwing over dit programma! Ik schakel dan onmiddellijk over naar de VPRO of de VARA!

  1. Keunedarper says:

   Gelukkig toch dat je kunt zappen, ik geniet er nl wel van?