Jan Slagter, omroep MAX

15 jaar Omroep MAX – blijf ons steunen

MAX bestaat dit najaar 15 jaar en daar ben ik ontzettend trots op! Al 15 jaar maken we mooie programma’s voor u op radio en televisie én komen we op voor uw belangen. Maar zonder uw steun redden we het niet; word daarom lid!

Weinig enthousiast onthaal

‘De rollatoromroep’ werd MAX in het begin wel genoemd. Mijn initiatief om een omroepvereniging te starten specifiek gericht op ouderen, kon aanvankelijk niet op een warm welkom rekenen in ‘Hilversum’. Integendeel, een concurrent erbij konden de omroepen niet gebruiken.

Ongelijk bekennen

“Dan kan je net zo goed een omroepvereniging oprichten voor tevreden pijprokers”, zei Marcel van Dam laatdunkend toen ik met hem in debat ging in het programma Het Lagerhuis. Harm Bruins Slot, toenmalig voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, bracht zelfs ongevraagd een negatief advies uit aan staatssecretaris Medy van der Laan die moest beslissen over onze toetreding tot het publieke bestel. Later kwam ik hem eens tegen op het Mediapark. Hij zei: “Ik heb ongelijk gehad.”

De kijker staat centraal

En zo moesten veel sceptici hun argwaan, twijfels en bedenkingen in de loop der tijd inruilen voor alsmaar groeiende waardering. Waardering voor onze programma’s op radio en tv, die wij maken omdat wij denken dat onze doelgroep er graag naar luistert en naar kijkt. Niet omdat de maker het een mooi programma vindt en dat het daarom moet worden uitgezonden. Maar ook waardering voor onze activiteiten op internet, in de eerste plaats met het veelzijdige ouderenplatform MAXVandaag.nl. Maar omdat ouderen ook steeds meer online te vinden zijn, gaan we meer op dat gebied ontwikkelen.

En wat dacht u van MAX Magazine, onze eigen omroepgids? In 7 jaar tijd ontwikkeld tot het grootste programmablad van Nederland. Een succes dat voor een groot deel is te danken aan het zich voortdurend inleven van de redactie in de doelgroep van vijftigplussers. Wat zijn hun behoeften en wensen, wat willen ze graag weten en lezen? Daar wordt ook voortdurend grootschalig onderzoek naar gedaan.

We staan voor u klaar

Maar ik ben ook trots op de rol die MAX speelt op sociaal en maatschappelijk gebied. De hulp die MAX Maakt Mogelijk biedt aan ouderen in binnen- en buitenland door hun leefomstandigheden te verbeteren, wensen te vervullen en bijzondere initiatieven te steunen. De Soresdienst die mensen in een uitzichtloze situatie er weer bovenop helpt en licht aan het eind van de tunnel laat zien. En natuurlijk MAX Ombudsman waar leden van MAX gratis terecht kunnen met vragen, problemen of klachten tijdens het telefonisch spreekuur, maar die ook zelf initiatieven neemt om misstanden aan de kaak te stellen en te verhelpen. Wat te denken van de maar liefst 100 miljoen euro die pensioenfonds ABP achterstallig moet uitkeren aan gepensioneerden nadat MAX Ombudsman dit aanhangig had gemaakt met oproepen in Meldpunt en MAX Magazine?

MAX, juist nu

Zonder overdrijven kan ik stellen dat MAX heeft bijgedragen aan de emancipatie van ouderen in Nederland. Wij zijn nu al 15 jaar de stem van de ouderen in ‘Hilversum’.

Juist in deze moeilijke periode willen we er ook voor u zijn. Om onze programma’s te kunnen blijven maken wil ik u vragen lid te worden van Omroep MAX. Wij hebben uw steun hard nodig. En bent u al lid, vraag dan mensen in uw omgeving ook lid te worden. Dat kan voor slechts 7,50 euro per jaar: bel 0900-555500 of ga naar ikwordlidvanmax.nl

Bent u al lid?

Omroep MAX begon met 2 leden; mijn vrouw en ik. Voor de oprichting had ik er nog eens 49.998 nodig… Maar in februari 2004 voldeden we aan het minimum om toe te kunnen treden tot het omroepbestel en op 3 september begonnen de eerste uitzendingen op radio en televisie. Met uw steun en die van de overige bestaande en nieuwe leden hoop ik dat MAX nog heel lang mooie programma’s kan maken voor u en voor uw belangen kan opkomen. Steun ons, dan zijn wij er voor u.

Geef een reactie

Reactie

  1. Jan den Uijl says:

    Gefeliciteerd en ga zo nog vele jaren door, minstens 15 jaar erbij. Het is een omroep met leuke en gevarieerde programma’s.