Over Water over de pontschipper en magneetvissers

Nieuw op MAX Vandaag: de serie Over Water

Nederland is een waterland. We hebben dijken en honderden bruggen over het water. In ons leven speelt water een belangrijke rol. Het biedt kansen voor natuur en recreatie, economie en woon- en werkgelegenheid. Daarom is het niet vreemd dat er zoveel verschillende beroepen zijn die ermee te maken hebben. We geven zwemles, filteren drinkwater, we schaatsen en bouwen prachtige huizen om te kunnen wonen op het water. Over Water is een serie over water. Presentator Elles de Bruin bezoekt in deze serie mensen die werken met water. 

Werken met water

Want wat doet een ijsmeester precies en wat motiveert schaatstrainer Dominique? Waar krijgt de havenmeester van Scheveningen mee te maken en hoe is het om pontje uit 1952 te bedienen.

Wat gebeurt er met het water als het in de riolering terechtkomt en kunnen we de woningnood ondervangen met bouwen op het water? Elles spreekt met iemand van de waterzuivering en een architect hierover.

Geluksbrengers en zwemleraar

Geluksbrengers van de stichting Gevonden Verloren gaan voor mensen op zoek naar dierbare voorwerpen die ze kwijt zijn geraakt in het water. En natuurlijk gaat Elles langs bij het zwembad. Zwemleraar Erica legt het belang van zwemles uit. Iets wat in ons land vanzelfsprekend is en waarom dat ook zo moet blijven.

Hoe is het om elke dag over het Amsterdamse IJ te varen? Die vraagt stelt Elles aan pontschipper Thom. Deze jonge schipper heeft al overal gevaren, maar is het meest gelukkig op het IJ. Magneetvissers Brian en Jim gaan in het water op zoek voorwerpen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

De serie Over Water bestaat uit 5 delen. Alle delen kunt u zien op onze video-pagina. 

Geef een reactie