landelijke actiedag

Landelijke actiedag voor Oekraïne op radio en tv

Op maandag 7 maart 2022 wordt er een landelijke actiedag gehouden voor Oekraïne ter ondersteuning van de Giro555-campagne Samen in Actie voor Oekraïne. NPO 1, SBS en RTL zenden in de avond een televisieprogramma uit. 10 radiostations slaan de handen ineen en zenden de hele dag uit als Radio555.

Radio555

De 10 landelijke radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime bundelen hun krachten en presenteren die dag Radio555. Dj’s van verschillende zenders presenteren met elkaar de uitzendingen vanuit Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Speciale verslaggevers doen in de uitzending verslag van de inzamelingsactie. Luisteraars kunnen hun persoonlijke verhaal kwijt. Deze radiodag is te volgen via TV 538 en NPO 1 Extra.

Tv-uitzending Samen in Actie voor Oekraïne

SBS, RTL en de NPO 1 brengen ’s avonds een gezamenlijk programma Samen in Actie voor Oekraïne. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekraïners verkeren. Samen in Actie voor Oekraïne wordt maandagavond uitgezonden van 20.30 tot 22.30 uur op NPO 1, RTL4 en SBS6.  De tv-uitzending wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel. De uitzending wordt afgesloten met een bekendmaking van het eindbedrag. Verschillende radiozenders zullen ook melding maken van de eindstand.

Landelijk actiecentrum Giro555

Vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, doen Dionne Stax en Britt Dekker verslag van de actie. Hier komen alle telefoontjes binnen van mensen die willen doneren. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), bekend als Giro555, is een Nederlands samenwerkingsverband om humanitaire hulp te geven aan mensen in rampgebieden.

Eindstand Giro555-actiedag

De landelijke actiedag Samen in actie voor Oekraïne heeft dinsdag 7 maart ruim 106 miljoen euro opgeleverd . Het geld is bedoeld voor humanitaire noodhulp aan Oekraïners, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Dit is een tussenstand. Er kan nog steeds gestort worden.

Radio555 is te horen op maandag 7 maart 2022 van 06.00 tot 21.00 uur. Het programma Samen in Actie voor Oekraïne wordt diezelfde dag uitgezonden van 20.30 tot 22.30 uur op NPO1, RTL4 en SBS6.

Geef een reactie

Reactie

    HarrydeG says:

    Het beste om de Oekraïne te helpen: Even “out of the box gedacht.”
    We laten Rusland lid worden van de NAVO, zowel politiek als militair. We stoppen per direct alle sancties tegen Rusland en ook allerlei “veroordelingen.”

    Dit is een enorme win-win situatie. Rusland heeft maar één zeehaven die nooit bevriest. Nu kunnen ze ook met hun marineschepen gebruik maken van de Europese havens. Ze kunnen ook veel meer onze centrale vliegvelden gebruiken. En ze kunnen nu normaal met Europa gaan handelen, en wij met hen.

    Wij hebben een veel groter afzetgebied voor al onze produkten. We hebben geen tekorten meer aan olie en gas. Wij kunnen de duizenden militairen aan de grenzen met Rusland weer terugtrekken. Het met elkaar handelen levert zowel Rusland als Europa enorm veel op. We kunnen weer bloeiend en welvarend worden.

    Op wereldkaarten worden we ook al vaak aangeduid als Eurazië: Europa samen met Rusland. Waarom doen we dit dan niet in werkelijkheid?

    Ik weet dat het veel makkelijker is elkaar te verketteren. “Het is allemaal de schuld van de Russen.” Bij van alles en nog wat roept onze premier dat zo lang ik me kan herinneren.

    Ik weet dat het moeilijk is een vijandbeeld aan te passen. Maar nu sterven er duizenden onnodig. Militairen en burgers, helemaal zinloos. En mischien komt het nu wel tot een nuclaire oorlog. Alles is mogelijk…

    Maar maken we Rusland lid van de NAVO, dan lossen we dit probleempje met Oekraïne ook wel op en verdwijnt het geruisloos naar de achtergrond.

    Politici, luister alstublieft eens naar wat ik hier meld. Neem uw verantwoordelijkheid nu eens, loop niet elke keer ervoor weg. Wij als volk hebben TEGEN gestemd de Oekraïne lid te laten worden van de EU. U hebt onze wil willens en wetens opzijgezet, anders was dit probleem met Oekraïne nooit opgetreden.

    Mijn oproep: “Maak Rusland lid van de NAVO.” Laat het vijandsbeeld van Rusland als grote boosdoener van bijna alles nu eens los. Politici, stap nu eens over uw eigen schaduw. Durft u dat?