Duur 06:42
Gepubliceerd op 22 mei 2023

Robin de Wever maakt podcast over ‘veryupping’ volksbuurten: “Wij komen wel de huizenprijzen opdrijven”

Journalist Robin de Wever maakt de podcast Welkom in de Volksbuurt, over de ‘veryupping’ van volkswijken, waar het relatief goedkoop wonen is. Hij is zelf, van buitenaf, in het Amersfoortse Soesterkwartier komen wonen. Maar hoe kijken de oorspronkelijke bewoners tegen deze nieuwkomers aan?

De 5-delige podcast is via alle podcastkanalen en via MAX Vandaag te beluisteren.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Bijlmerbloesem says:

  De wijk waar ik ben geboren in 1950 (bloemenbuurt) en getogen tot mijn 35 jaar daar gewoond.
  Mooie en minder mooie herinneringen aan. Eenheid en bemoeizucht was er zeker. Maar ook vernedering, je kwam maar uit het Soesterkwartier. Ik dorst mijn vriendje van buitenaf niet te vertellen waar ik woonde. Weinig kansen voor veel mensen. In 1885 verhuisd naar Amsterdam zuidoost, jaja, de Bijlmer. Weer in een gewone normale buurt, waar ik met plezier woon en werk , de wijk ook met hand en tand verdedigd door al 23 jaar rondleidingen te organiseren en het ware zuidoost te laten zien. Ook hier is “Veryupping” aan de gang waar de bewoners zich ook tegen verzetten. Ik wil Robin de Wever graag een mooie rondleiding aanbieden en in contact brengen met bewoners in de Bijlmer. Vriendelijke groet Jenny van Dalen

   MAX Vandaag says:

   Beste Jenny,

   Dank voor uw reactie en dank voor uw visie op het imago van de volksbuurten. Wij hebben Robin de Wever en de makers van de podcast op de hoogte gesteld.

   Met vriendelijke groeten,
   Redactie MAX Vandaag

Bekijk ook

Meer