Duur 12:43
Gepubliceerd op 7 maart 2022

Peter van Uhm: “Poetin heeft altijd gezegd dat hij het uiteenvallen van het Sovjet-imperium zal herstellen”

De situatie in Oekraïne lijkt steeds verder te escaleren. Het binnenvallen van Kiev lijkt een kwestie van uren. Is Poetin nog te stoppen?

Generaal Buiten Dienst Peter van Uhm is oud-commandant der Strijdkrachten en was dus de allerhoogste militair in Nederland. Hoe zit het met de militaire strategie van Poetin. Is die nog te volgen? “Als je kijkt naar het grotere plaatje, dan doet Poetin wat hij zegt. Hij heeft altijd gezegd dat hij het uiteenvallen van het Sovjet-imperium zal herstellen en heeft door de geschiedenis heen aan landjepik gedaan.”

Geef een antwoord

Reactie

    HarrydeG says:

    Wat Poetin doet is niets nieuws, dat klopt. Hij heeft dit altijd gezegd en houdt zich ook daaraan. (Anders dan onze politici en kabinetsleden.)

    Nederland heeft zich ook geschaard achter de hendelswijze van de totalitaire regimes. Allerlei websites worden opeens geblokkeerd omdat we die niet meer mogen bekijken. In China doen ze dit ook en op veel meer plaatsen. Nu dus ook ons eigen land.

    Hierdoor maakt het me wel benieuwd naar wat ik mis. Gelukkig heb ik mijn VPN en kan alles nu toch met meer aandacht bekijken.

Bekijk ook

Meer