Duur 08:21
Gepubliceerd op 7 december 2022

Nicki Pouw-Verweij (JA21) pleit voor terugkeer verzorgingshuizen: “Veel ouderen vallen in een gat”

Het aantal verzorgingshuizen is sterk afgenomen en gepensioneerden moeten steeds vaker en langer thuis blijven wonen. Nicki Pouw-Verweij, politica en tevens arts, vindt dit een zorgwekkende ontwikkeling. Ze vertelt erover in Tijd voor MAX.

Geef een antwoord

Reacties (5)

  Carola Veltmeijer says:

  Eindelijk!

  Loesloes says:

  Hoe meer fatsoenlijke kamers voor 1 p in een verzorgingshuis hoe meer woonruimte geschikt voor stellen en gezinnen er vrij komt. Al die personen die gevangen zitten in een te groot huis, maar verhuizen naar een klein duur flatje helemaal niet zien zitten.
  In verzorgingshuis moet er wel een goede royale ruimte komen voor gezellig bij elkaar zitten .

  Marga Kurk says:

  Ik ben wel voor een woongemeenschap, een soort aanleunwoningen waarbij je gebruikt kunt maken van hulp of zorg van een instelling waar ook gezamenlijke ruimtes zijn. Maar niet voor instellingen waarbij je afhankelijk bent van bijvoorbeeld koken, ik wil zelfstandig blijven en alleen zorg krijg als ik erom vraag.
  Visite kunnen ontvangen wanneer ik dat wil en hoelang ik dat wil.
  Kortom een soort knarenhof met een kleine eigen woning en geen instelling!

  Truce Visse-Schmitz says:

  Betaalbare appartemenen met lift, 2 slaapkamers en zeker voldoende ruime kastruimte zodat je daar niet de slaapkamer/logeerkamer voor moet opofferen. Indien mogelijk parkeerfaciliteiten. Dan is het aantrekkelijk om groot huis achter te laten.

  Duetje says:

  Dit is al zo vaak gezegd door de boven 60 groepering. Ik snap niet wat hier zo moeilijk aan is. Ik zit in mijn 1tje in een grote flat. Geen bezwaar om te verkleinen. Maar wel alsjeblieft met overeenkomstige voorwaarden, dus geen idioot hoge huur of armetierige afwerking. Anders verhuist er niemand!

Bekijk ook

Meer