Duur 06:23
Gepubliceerd op 12 oktober 2021

Dokter Ted – Belang van de griepprik en coronabesmettingen stijgen weer

Op 11 oktober was het Nationale Griepprik-dag, de aftrap van de jaarlijkse vaccinatiecampagne. Zo’n 6 miljoen Nederlanders zullen de komende tijd een uitnodiging krijgen om een gratis griepprik te halen bij de huisarts. Dokter Ted is voorzitter van de Influenza Stichting en vertelt over het belang van de griepprik. En landelijk stijgt het aantal coronabesmettingen weer, vooral in de Biblebelt. Sommige deskundigen pleiten voor lokale maatregelen in die gebieden: goed idee?

Geef een reactie

Reactie

    Justme58 says:

    Ik heb de corona vaccinatie gehaald, al had ik mijn twijfels. Ik heb na de eerste vaccinatie wel forse hartkloppingen en hartoverslagen gekregen en na een holteronderzoek moest ik naar de cardioloog. Want die hartoverslagen waren meer dan normaal gevonden werd. Ik durfde amper de 2e vaccinatie te halen, ook al zei men dat het geen kwaad kon. Het werd gelukkig niet erger en na een 2e onderzoek via de cardioloog bleek het onschuldig. Op mijn vraag of de vaccinatie de oorzaak was kreeg ik geen echt antwoord. Maar ik denk zelf dat het weldegelijk ermee te maken had. Nu zijn ze gelukkig vrijwel weg nadat ik Meidoorntabletten ben gaan slikken.
    Nu lag de uitnodiging voor de griepprik in de bus, ik heb die nog nooit gehaald en ga dat ook nu niet doen. Al die vaccins kunnen dan wel veilig zijn, maar dat is per vaccin en zo kort na de coronavaccinatie ga ik me niet weer met iets in laten spuiten terwijl je niet weet wat dat doet in combinatie met wat je al in je lijf hebt laten spuiten. Daarbij is de griepspuit omstreden als het gaat om die te geven aan gezonde mensen.

    En dan is er nog dit artikel wat toch wel tot nadenken zet. Het is geplaatst door HP de tijd die toch wel serieus genomen kan worden. Die zet geen onzin artikelen neer.

    hpdetijd.nl/2021-09-09/niet-een-virus-maar-een-verzwakt-immuunsysteem-is-de-grootste-bedreiging-voor-de-volksgezondheid/

Bekijk ook

Meer