Duur 01:13
Gepubliceerd op 1 januari 1956

Wie schrijft die blijft

Boekenliefhebbers opgelet! 12 tot en met 20 maart 2016 staat weer in het teken van het geschreven woord. Het thema van deze 81ste Boekenweek is Duitsland. De schrijvers van ons buurland staan dan ook centraal tijdens dit literaire festival.

Boekenweekgeschenk

Als u in deze periode een Nederlands boek van minimaal €12,50 aanschaft bij de boekhandel ontvangt u gratis het Boekenweekgeschenk. Dit jaar schreef Esther Gerritsen het boek Broer en David van Reybrouck verzorgde het Boekenweekessay Zink. Op zondag 20 maart reist u zelfs gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Ook zendt de VPRO in het kader van de Boekenweek van maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart 2016 de Nationale Boekenquiz uit. 16 schrijvers gaan dagelijks in duo’s de literaire strijd met elkaar aan.

Boekenbal

Zoals gebruikelijk wordt de Boekenweek afgetrapt met een Boekenbal. Een traditioneel openingsbal voor enkel genodigden dat vaak plaatsvindt in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Zo ook in 1956, toen het galafeest in de Schouwburg werd bijgewoond door onder andere minister Cals, cabaretier Wim Kan en de bekende schrijver van de Miljoenennota, minister Van der Kieft. Ook koningin Juliana en prins Bernhard waren eregast die avond. Heel de Stadsschouwburg veranderde die avond in een dancing.

Cursus

Houdt u van schrijven? Dan kunt u de cursus creatief schrijven volgen. Michiel Eijsbouts legt in deze cursus uit wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een verhaal. De onderwerpen lopen uiteen van het schrijven van gedichten tot het schrijven van dialogen.

Meer beelden van vroeger zien? Neem eens een kijkje in het online archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer