Duur 04:23
Gepubliceerd op 1 januari 1963

De laatste kerstinkopen

Nog even snel inkopen doen voordat het kerstfeest begint. Winkels en webshops spelen hier handig op in. Online klinkt soms zelfs de belofte op kerstavond besteld, eerste kerstdag in huis. Maar hoe zagen de warenhuizen er vroeger uit in de donkere dagen voor kerst?

Sfeer

Wij doken in het archief en vonden beelden uit de decembermaand in 1963. De Rotterdamse Lijnbaan is prachtig verlicht om de laatste koopavonden sfeer te bieden. Ook winkelen op het Leidseplein in Amsterdam bracht men al aardig in de stemming door verlichte dieren uit de bekende Disney verhalen.

Etalages

De middenstand schakelde snel over van Sinterklaas op Kerstmis. Etaleurs probeerden de koopstemming extra te prikkelen en deden hun uiterste best om het winkelpubliek door hun raam te verleiden tot een bezoekje aan de winkel. Het was goed toeven in de centra van de steden.

Meer beelden van vroeger zien? Neem eens een kijkje in het online archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Geef een antwoord

Reactie

    Frank Kremer says:

    Toch heb ik een opmerking,jullie draaien op radio5 van6.00 tot 7.00 non-stop muziek,is het mogelijk om deze muziekgegevens op jullie website teplaatsen,wekker wakker plaatsen jullie wel., deze playlist 7.00 tot 10.00.Graag Uw aandacht hiervoor.Jullie omroep is super,ga zo door.

Bekijk ook

Meer