Duur 34:55
Gepubliceerd op 27 december 2016

Aart Staartjes: “We zijn tegenwoordig zo keurig”

Nederland kent hem vooral als maker van geruchtmakende kinderprogramma’s: acteur Aart Staartjes. In het MAX-programma Recht van Spreken blijkt hij met presentatrice Elles de Bruin terug op zijn werk en leven. De huidige kindertelevisie betitelt Staartjes als braaf: ”Grappen met poep en pies zijn gewoon heel leuk. Ook schuine moppen zijn leuk. Maar mensen durven dat niet toe te geven. We zijn tegenwoordig zo keurig.”

 “Je moet een missie hebben”

Aart Staartjes weet in de jaren 70 en 80 met De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen De Kindervriend en De Film van ome Willem generaties kinderen en hun ouders te vermaken en te ontregelen. Scheiden, liegen, seks, ongesteldheid: het komt allemaal aan de orde in zijn programma’s, die hij maakt met Joost Prinsen en Wieteke van Dort. Terugblikkend op zijn loopbaan zegt hij: “Als acteur moet je een missie hebben, je moet iets willen uitdragen. En als dat lukt, is dat mooi.”

Sesamstraat

Al 33 jaar speelt de 78-jarige Aart Staartjes Meneer Aart in Sesamstraat. Ook deed hij jarenlang live-verslag van de nationale intocht van Sinterklaas. “Aart Staartjes was de rode draad in ons leven”, vertellen leden van de inmiddels opgeheven ‘Aart Staartjes Fanclub’ in Recht van Spreken. ”Ons jeugdidool.”

Nog altijd actief

Aart Staartjes is nog steeds actief als acteur. Zo was hij het afgelopen najaar te zien in de zesdelige dramaserie Als de dijken breken. Privé ging het hem niet altijd voor de wind. Hij ziet één van zijn kinderen al 20 jaar niet meer. “Heel verdrietig. Maar ik kan er niets aan doen”, aldus Staartjes in Recht van Spreken.

Aart Staartjes is te zien in Recht van Spreken op dinsdag 27 december 2016 om 19.40 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Therese Poulain says:

  De financiële onderneming is gespecialiseerd in alle gebieden van kredietverlening.
  Wij bieden u aanbiedingen die aangepast zijn aan al uw financieringsbehoeften met een persoonlijke lening en investeren in uw grote projecten.
  Dit is voorbehouden aan bedrijven en serieuze mensen die op zoek zijn naar een lening om hun projecten te financieren.
  Wij bieden leningen aan particulieren: consumentenleningen, woningleningen, kredietaankopen, schuldaankopen om alle schulden te consolideren in één enkele lening, schoolleningen voor studenten, autoleningen.
  Wij begeleiden de financiering van uw projecten, zoals de bouw van uw huis, kantoren, uw bedrijf of een project waarvoor externe financiering nodig is. Neem voor meer informatie over het aanbod contact met ons op.

   MAX Vandaag says:

   Het e-mailadres in bovenstaande reactie is verwijderd, conform de voorwaarden voor het plaatsen van reacties.

Bekijk ook

Meer