Duur 04:29
Gepubliceerd op 30 augustus 2022

We zijn er Bijna! 2022: Ger en Ria over pensioen, “wij moeten niet werken, maar zijn nog elke dag in touw”

In de nieuwe reeks van We zijn er Bijna! trekken 24 gepensioneerde echtparen in een georganiseerde groepsreis met caravan of camper dwars door de Spaanse binnenlanden. In 33 dagen doen ze 13 campings aan, te beginnen aan de Costa Verde aan de noordkust. Via de Spaanse hoogvlakte trekt de groep naar het zuidelijke Andalusië en na een kleine 3000 kilometer eindigt de vakantie aan de Middellandse Zee vlakbij Tarragona. Martine sprak met Ger en Ria over pensioen en het familiebedrijf. “Je hebt maar één kans om bepaalde dingen te doen, dat kun je niet meer terugdraaien”, aldus Ger. 

Nog niet helemaal met pensioen

Ger en Ria hadden vroeger een autobedrijf dat inmiddels is overgenomen door hun zoon. ‘Een mooi compact bedrijft’ noemt Ger het. Er is genoeg te doen. Op de vraag van Martine of hij dan nu met pensioen is, zegt Ger “Wij moeten niet werken, maar zijn nog iedere dag in touw.” Samen met Ria vertelt hij hoe belangrijk het is om tijd met het gezin door te brengen, dat zij daar altijd alles voor hebben gedaan.

Volg de route van We zijn er Bijna! 2022

In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met We zijn er Bijna! reislustige 50-plussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen. Op een onbezorgde manier wordt er in groepsverband met eigen camper of caravan een kampeerreis gemaakt.

Wilt u de route volgen? Kijk dan op de routekaart en op de overzichtspagina is nog veel meer te zien. Zo stellen reisleiders Ger en Evelyne zich aan u voor.

Aflevering 3 van We zijn er Bijna! door Spanje is te zien op dinsdag 30 augustus 2022 om 21.20 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer