Duur 05:28
Gepubliceerd op 14 december 2016

Utrecht Centraal feestelijk geopend en klaar voor de toekomst

Na een grootscheepse verbouwing, die 6 jaar in beslag nam is station Utrecht Centraal gereed. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) opent op woensdag 7 december 2016 het station. Ze doet dat samen met de directeuren Pier Eringa van ProRail en Roger van Boxtel van NS en de Utrechtse wethouder Victor Everhardt.

Drukste station van Nederland

Het is niet de eerste verbouwing, uitbreiding of vernieuwing van het station. Sinds de opening van het oorspronkelijke station in 1843 is het zo’n 7 keer onder handen genomen. Utrecht Centraal is tegenwoordig het drukste station van Nederland. Op topdagen komen er 220.000 treinreizigers en zo’n 60.000 passanten over de vloer. Er arriveren en vertrekken dagelijks 1500 treinen. Het gebouw is geschikt om de komende jaren door te groeien naar 100 miljoen ov-reizigers per jaar.

Omvangrijke klus

De verbouwing had plaats “terwijl de winkel open was”, zegt ProRail over de omvangrijke klus. Het treinverkeer moest doorgaan en stationsvoorzieningen bleven open. “We geven het station op feestelijke wijze terug aan reizigers en inwoners van de stad”, laat de spoorbeheerder weten.

utrecht centraal

Bruiloft op Utrecht Centraal

De opening gaat gepaard met allerlei festiviteiten. Zo kunnen reizigers een yogales volgen en vrijgezellen kunnen speeddaten bij het meetingpoint. Ook trouwen  NS-medewerkers Trudy (conductrice) en Robert (machinist) woensdag op Utrecht CS.

Het treinstel is op woensdag 14 december te gast in Tijd voor MAX.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    RABE says:

    Nu de rest van de Utrechtse bouwput nog.
    Een gebed zonder eind en het kost handen met geld.
    Doe eerst iets voor de Utrechtse ouderen in plaats van prestige.

Bekijk ook

Meer