Duur 04:53
Gepubliceerd op 11 juni 2018

Extra bagageruimte nodig? Gebruik een dakkoffer

Ik ga op vakantie en ik neem mee… doorgaans veel te veel. En gaat u met de auto op vakantie, dan is het al helemaal gemakkelijk om net iets meer in te pakken. Een dakkoffer kan uitkomst bieden. Het is een handige manier om extra bagageruimte te creëren. Maar hoe pakt u hem in? 

Praktische oplossing

Extra ruimte nodig? Dan kunt u natuurlijk een grotere auto kopen of een aanhanger meenemen, maar een goedkope en praktische oplossing is de dakkoffer. En door de koffer handig in te pakken kunt u uw bagageruimte soms wel verdubbelen.

Universeel

Dakkoffers passen in principe op elke auto. Het hangt af van het formaat van de auto en de koffer. De dakdragers zijn universeel en klikt u zo in de daklijsten van de auto. Het is wel belangrijk om de goede dakdragers bij de juiste dakkoffer te gebruiken. Laat u hierover informeren bij het bedrijf waar u de dakkoffer koopt of huurt. Want dat kan ook. U hoeft er niet direct een te kopen. Dat neemt thuis ook weer de nodige ruimte in beslag. U kunt er ook een huren.

Regels

Er gelden geen andere regels voor het autorijden met of zonder dakkoffer. U mag even hard. Dat geldt voor zowel Nederland als daarbuiten. Houd er wel rekening mee dat de dakkoffer gewicht is wat drukt op de auto. Hierdoor is snel uitwijken minder makkelijk. Door de koffer is uw auto wat hoger waardoor hij meer wind vangt. Dus waait het stevig, pas dan uw snelheid aan.

Tip: gaat u op vakantie naar Frankrijk met de auto met dakkoffer? Let er dan op dat de juiste hoogte van de auto wordt gemeten bij de tolpoortjes. De hoogte van de dakkoffer telt namelijk niet mee. Soms wordt hij wel meegerekend en dan betaalt u dus teveel.

Inpakken

Ga als eerste na hoeveel gewicht u op de auto extra kunt dragen zonder dat hij door zijn ‘hoeven’ zakt. Twijfelt u, vraag het dan na bij een dealer. Ook het bedrijf waar u de dakkoffer koopt of huurt kan u hier meer over vertellen. Houdt bij het inpakken rekening met gewicht. Doe vooral lichte dingen in de dakkoffer. Kleding, dekbedden, handdoeken, schoenen etc. Dus niet de zware dingen als de tent of andere zaken van gewicht. Een dakkoffer is niet perse waterdicht. Dus doe de dingen die u erin doet, in een waterdichte tas of zak.  Sluit de dakkoffer goed af en controleer of hij goed dicht zit. Dat voorkomt ellende onderweg.

Dit onderwerp is besproken met ANWB-expert Erik Jan de Jong in Groeten van MAX op maandag 11 juni 2018.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer