Duur 02:12
Gepubliceerd op 21 december 2016

De Zonnebloem genoodzaakt vakanties te schrappen

De inkomsten uit fondsenwerving is de laatste jaren steeds meer gedaald bij De Zonnebloem. Er wordt daarom fors geschrapt in het aanbod van reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Het goede doel gaat ook snijden in het personeelsbestand.

Incidenteel

In 2010 haalde de Zonnebloem nog 21 miljoen euro op. In 2016 was dat nog maar 17,8 miljoen euro. ,,We zien dat mensen steeds vaker incidenteel een goed doel steunen en niet langer structureel een goed doel als de Zonnebloem steunen” zegt woordvoerder Jan-Willem Heijkoop van De Zonnebloem.

Hotelschip MPS de Zonnebloem

Door nu fors te schrappen in het reisaanbod wordt zo’n 4 miljoen euro bespaard. Alle bus- en vliegreizen worden vanaf 2018 geschrapt. In totaal gaat het om zo’n 5500 vakantiegangers. Dat komt neer op twee derde van het aanbod. Alleen de vaarvakanties met het hotelschip MPS de Zonnebloem blijven bestaan.

Wachttijd

Jaarlijks gaan er 8300 mensen op vakantie met de Zonnebloem. Vanaf 2018 is er nog maar plek voor 2850 vakantiegangers. Nu al is er een wachttijd van een jaar voor de vaarvakanties. De Zonnebloem verwacht dat deze wachttijd verder zal oplopen. ,,Voor veel mensen die gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel of bedlegerig zijn, is ons aangepaste cruiseschip helaas vaak de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan”, zegt Jan-Willem Heijkoop.

Dit onderwerp wordt woensdag 21 december 2016 besproken in Hallo Nederland.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

  m.wiggers4@chello.nl says:

  Best wel een schokkend bericht over de Zonnebloemactiviteiten. Mijn ouders hebben bij leven zoveel genoten van de bootreizen, die dan nog wel in stand blijven, maar ja….
  Ik ben donateur en dit jaar heb ik heel veel kerstkaarten, hele mooie!!! bij de Zonnebloem besteld en ik ben blij daarmee weer een extraatje heb kunnen genereren.
  De Zonnebloem moet blijven!
  Marianne W.

  oosterwijck says:

  Als we met z’n allen eens grote schoonmaak houden in de goede doelen en alle dubieuze goede doelen ontmaskeren, dan kunnen we al het geld dat nu in de zakken verdwijnt van oplichter, schenken aan echte goed doelen zoals de Zonnebloem. Er gaan miljoenen per jaar, naar de zgn. bescherming van: tijgers, olifanten, zwerfhonden en kreupele ezeltjes. Zelfs negertje John, met zijn dikke buikje van de honger, wordt ingezet, om jouw en mij, geld af te troggelen. Leed dat zoveel medelijden opwekt, dat er voldoende geld geschonken wordt, waarmee dure TV reclame kan worden gekocht. Het is niet zo, dat die zielige dieren (en Negertje John) niet echt lijden, maar er gaat echt geen cent naar verbetering van hun leefomstandigheden. Ik vraag me al tientallen jaren af: Wanneer stopt die flessentrekkerij nu eens echt? … Wanneer grijpt de regering in en komt er een keurmerk, inclusief controle op bestedingen (net zoals de belastingdienst controleert)

Bekijk ook

Meer