Duur 08:50
Gepubliceerd op 16 december 2019

BINNENVAART aflevering 9: de Sjouwer vaart door de drukste sluis van Europa

Dit is de laatste aflevering van de serie BINNENVAART. Passagier Rogier vertelt aan Elles op wat voor een bijzondere manier hij op een binnenvaartschip terecht is gekomen. En als hij ooit nog aan wal gaat wonen, het dan wel een kasteeltje moet zijn, want voor een rijtjeshuis gaat hij niet. Mijndert en Rogier, zelf eigenaars van een binnenvaartschip houden niet zo van het gewone. Ondertussen vaart de Sjouwer door de Volkeraksluizen, de sluizen met de meeste vaarbewegingen van heel Europa. Voor Schipper Folkert-Jan is varen in de sluis relatief eenvoudig, maar toch moet hij goed opletten, want een aanvaring gebeurt regelmatig. Gelukkig is de binnenvaart behoorlijk veilig, er is vrijwel altijd alleen materiaalschade. Elles neemt afscheid van Folkert-Jan en neemt een schat aan ervaringen mee.

Geef een reactie

Reactie

    Frederika47 says:

    Ik heb genoten van de reizen van de schepen in de afleveringen van de Binnenvaart. Van mij mogen nog wel eens meer van deze afleveringen maken want het is wel eens nodig dan deze mensen in het zonnetje worden gezet.
    Heb zelf veel gevaren op ons plezierjacht van 15 meter door heel Nederland en Belgie. Vandaar ik deze serie heel mooi vond. Dus graag nog een serie van de binnenvaart. Met vriendelijke groet, Rita Licher-Hage.

Bekijk ook

Meer