Duur 37:33
Gepubliceerd op 10 oktober 2014

Opfriscursus

Uit onderzoek van het MAX Opinie Panel blijkt dat 1 op de 10 ouderen zich soms onveilig voelt in de auto. Bijna de helft van deze groep heeft dat onveilige gevoel in het donker of bij mistig weer. Ook drukte op de weg of een onbekende route schrikt mensen af.

Opfriscursus

1 op de 3 ouderen uit ons panel geeft aan dat ze moeite hebben met een onoverzichtelijke verkeerssituatie. Om meer zelfvertrouwen te krijgen in het verkeer heeft u misschien wel baat bij een opfriscursus. Veilig Verkeer Nederland (VVN) biedt dit aan en in de aflevering van Tijd voor Meldpunt! keken ze mee bij zo’n cursus in Rotterdam. In de cursus wordt onder andere de theorie bijgespijkerd. Ook het reactievermogen en de ogen worden getest. Na een ritje in uw eigen auto met een begeleider, vindt er een evaluatie op uw rijgedrag plaats. In de meeste gevallen krijgt u een getuigschrift mee naar huis. De cursus is kosteloos dankzij subsidies van de gemeente.

Angst voor invoegen

VVN geeft aan dat de deelnemers van de opfriscursus het meeste moeite hebben met invoegen op de snelweg. Dit komt onder meer doordat het veel drukker is geworden op de wegen. Voor ouderen die toen hun rijbewijs hebben gehaald betekent dat een hele verandering.

Heeft u het invoegen een beetje onder de knie?

 

Geef een reactie