Duur 02:32
Gepubliceerd op 24 februari 2021

Inspirerende initiatieven voor een schonere toekomst in Iedereen Kan Het!

Een schonere toekomst voor iedereen, dat moet toch kunnen? In het programma Iedereen Kan Het! staan inspirerende ideeën voor een schonere en groenere toekomst centraal. Die ideeën komen van gewone Nederlanders die thuis hun water-, energie- of plasticverbruik beperken, maar ook van jonge ondernemers met grootse ideeën uit heel Europa, die een revolutionaire uitvinding op de markt willen brengen. 

Hoe krijgen we een schonere toekomst?

Meteoroloog Helga van Leur, wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en boswachter Arjan Postma gaan voor het programma op pad om te ontdekken waar stappen richting een schonere toekomst gezet kunnen worden. Ze gaan onder meer langs bij boerin Annemiek uit Boer Zoekt Vrouw, een hotel-restaurant in Utrecht, de grootste kantoormeubelfabrikant en één van de grootste telecomaanbieders van Nederland. Naar welke vindingen kijken zij reikhalzend uit?

In de video bovenaan de pagina vertellen ze hoe zij aankijken tegen een schonere toekomst en vertellen wat zij zelf doen! De grotere initiatieven kunt u terugkijken in de uitzending.

Hoe duurzaam bent u?

In de video bovenaan de pagina vertellen een aantal mensen wat zij doen om bewuster met het milieu om te gaan. Wilt u ook graag weten hoe duurzaam u leeft? Klik op deze link en doe de test!

Op 24 februari 2021 belt MAX-dj Bert Haandrikman in zijn programma Goeiedag Haandrikman! met presentator Carrie ten Napel over Iedereen kan het! U kunt het fragment hier terugluisteren. U hoort Goeiedag Haandrikman! elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 5.

Dit programma is opgenomen met in achtneming van alle coronamaatregelen zoals vastgelegd in het zogeheten AV-protocol dat speciaal  is opgesteld voor tv-uitzendingen. Alle deelnemers op de vloer zijn van tevoren getest op corona. 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer