Duur 04:29
Gepubliceerd op 7 maart 2017

De webcams van Beleef de lente gaan aan

Familiedrama’s, net uitgekropen kuikens en een gepassioneerde strijd om een minnaar. Het is allemaal te zien op de webcams van Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Dinsdagavond 7 maart 2017 gaan de camera’s weer aan!

Blauwe reiger

De camera’s zijn dit jaar gericht op de bosuil, kerkuil, steenuil, slechtvalk, ooievaar, gierzwaluw, ijsvogel, koolmees en de blauwe reiger. Niet eerder was er een camera gericht op de blauwe reiger. Volgens de Vogelbescherming gaat dit een hoop gekrijs en spektakel opleveren. De bosuilen zijn al aan het broeden en ook de kerkuil, steenuil, ooievaar en slechtvalk hebben hun nesten al geïnspecteerd.

Kleurencamera

De live-beelden zijn per vogelsoort te bekijken. Behalve meekijken met de vogels bestaat er ook een mogelijkheid om met anderen in gesprek te gaan en vragen te stellen aan vogelexperts. In het nest van de bosuil is dit jaar een kleurencamera gezet. Dat gaat prachtige beelden opleveren. De camera’s blijven tot 1 juli 2017 in de kasten.

Vroege Vogels

Het is voor de 11e keer dat Beleef de Lente van start gaat. Dit keer wordt het seizoen geopend in een speciale uitzending van Vroeger Vogels. Tijdens de uitzending wordt de eerste camera aangezet. Vroege Vogels is te zien om 19.20 uur op NPO 2.

Presentator Menno Bentveld is dinsdag 7 maart 2017 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer