Duur 05:34
Gepubliceerd op 23 maart 2018

André Kuipers doet het licht uit op de Erasmusbrug voor Earth Hour

Op zaterdag 24 maart 2018 doen overal ter wereld om 20.30 uur lokale tijd miljoenen mensen, steden, bedrijven en organisaties het licht voor een uur uit om te laten zien dat zij de toekomst van onze planeet belangrijk vinden: Earth Hour. Ook in Nederland zijn er dit jaar weer vele initiatieven.

Beroemde gebouwen

Het Wereld Natuur Fonds is in 2007 in Sydney gestart met Earth Hour en sinds die tijd is het uitgegroeid tot de grootste beweging voor natuur en een duurzame wereld. Ook dit jaar doen miljoenen mensen in meer dan 180 landen een uur het licht uit en worden beroemde bouwwerken en locaties in de duisternis gedompeld. In voorgaande jaren bijvoorbeeld het Opera House in Sydney, het olympische Bird Nest in Peking en de Eiffeltoren in Parijs.

Erasmusbrug

Het landelijke licht-uit-moment in Nederland vindt plaats bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Astronaut André Kuipers schakelt om 20.30 uur de verlichting van de brug uit. Op dat moment gaat ook bij vele bedrijven, organisaties, gebouwen én mensen thuis de verlichting uit. Er worden daarnaast overal in het land speciale acties georganiseerd. Zo kan er in restaurants worden gedineerd bij kaarslicht, zijn er wandelingen in het donker er kan er op sommige plekken muziek worden geluisterd bij kaarslicht. De NOS zendt van 20.15 tot 20:50 uur op NPO 2 live uit vanaf de Erasmusbrug 2 andere locaties.

Lieke Lamb is te gast bij Tijd voor MAX, waar zij het heeft over Earth Hour, alternatieven om energie op te wekken én de plannen voor vliegende auto’s.

(Bron: ANP, WWF.nl)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer