Duur 05:45
Gepubliceerd op 21 maart 2017

Tilburg kleurt oranje

Tilburg kleurt op Koningsdag oranje. De koninklijke familie reist op 27 april 2017 af naar de Brabantse stad. De stad presenteert zich in 13 hoofdstukken,  naar het netnummer 013 van Tilburg. Er worden op Koningsdag ruim 70.000 bezoekers verwacht. 

De ambitie is hoog

De koninklijke familie bezoekt de feestelijkheden met 15 familieleden. Ze arriveren per trein op het station in Tilburg. Het programma waarbij ook de buurgemeenten uit het ‘groene hart van Brabant’ aan bod komen, speelt zich aan beide kanten van het spoor af. De route neemt ongeveer 2 uur in beslag. “De ambitie is hoog”, vertelt burgemeester Peter Noordanus. De slotact op het Piusplein in Tilburg is voor Guus Meeuwis en de Tilburg All Stars. De totale kosten voor het feest, dat ook na vertrek van de Oranjes nog doorgaat, is berekend op een miljoen euro.

Tilburg is een innovatieve en moderne stad

Tilburg wil zich presenteren als stad van vele culturen, als hightechstad en stad van ‘urban sports’. Volgens directeur Citymarketing Marc Meeuwis, is Tilburg een innovatieve en moderne stad. “Het is een stad van arbeiders en van studenten. De stad heeft ook een grote passie voor muziek. Er is een musical opleiding, een rock academy en we hebben 013, het grootste podium van het zuiden.”

Banden met de Oranjes

De stad heeft vanuit het verleden banden met de koninklijke familie. De zoon van Willem I, Willem II, verbleef graag in Tilburg. Een bekende uitspraak van Willem II over de stad is: “Hier adem vrij en voel ik mij gelukkig.” De stad heeft een voetbalclub, een middelbare school, een gevangenis en een straat naar Willem II vernoemd. In 1973 viert toenmalig koningin Juliana haar 25-jarig regeringsjubileum in Tilburg.

Directeur Citymarketing Tilburg, Marc Meeuwis, is dinsdag 21 maart 2017 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer