Duur 11:17
Gepubliceerd op 22 februari 2023

Over Water: gevonden verloren en zwemleraar

Nederland is een waterland. We hebben dijken en honderden bruggen over het water. In ons leven speelt water een belangrijke rol. Al dat water biedt kansen voor natuur en recreatie, economie en woon- en werkgelegenheid. Daarom is het niet vreemd dat er zoveel verschillende beroepen zijn die met water te maken hebben. We geven zwemles, filteren drinkwater, we schaatsen op bevroren water en bouwen prachtige huizen om te kunnen wonen op het water. Over Water is een serie over water. Presentator Elles de Bruin gaat in deze serie op bezoek bij mensen die werken met water. In deze aflevering vertellen Martin van Stichting Gevonden Verloren en zwemleraar Erica hoe zij werken met water.

Geluksbrenger

Martin van de stichting Gevonden Verloren noemt zichzelf een “geluksbrenger”. Wanneer mensen een dierbaar voorwerp kwijtraken, duikt hij met zijn team het water in. Met behulp van handige apparatuur zetten ze alles op alles om de getroffene weer blij te maken. Martin weet uit eigen ervaring hoe groot het geluksgevoel is wanneer er een verloren voorwerp wordt teruggevonden. Vandaag kijkt Elles met hem mee: ze zijn op zoek naar een armband die in de gracht is gevallen. Zal het ze lukken om deze te vinden?

Het belang van de zwemleraar

En Erica, zwemleraar in hart en nieren, legt uit waarom ze het zo ontzettend leuk vindt om zwemles te geven. Ooit begon ze met de gedachte dat het tijdelijk was, maar jaren later staat ze nog steeds op de kant. In een land als Nederland is het leren zwemmen minstens zo belangrijk als leren lopen.

De serie Over Water bestaat uit 5 delen. Elles kijkt nog mee met een ijsmeester, schaatscoach, pontschipper een magneetvisser en een havenmeester. Bekijk hier de andere delen.

(Foto: MAX)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer