Duur 00:55
Gepubliceerd op 8 mei 2017

O’G3NE naar finale Eurovisie Songfestival?

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival heeft een Hollands tintje. Op 11 mei 2017 probeert de Nederlandse inzending OG3NE via deze weg een plekje te veroveren in de eindstrijd op zaterdag 13 mei.

Concurrenten

Tijdens deze voorronde moeten zij het opnemen tegen 17 andere landen, waaronder Bulgarije. Dit land maakt volgens de wedkantoren grote kans om te winnen.

Stijgende lijn

Hoewel zij pas op 11 mei het podium betreden, zijn Amy, Shelley en Lisa van OG3NE al even in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Hier maken zij goede sier bij de internationale pers en ook hun liedje Lights and Shadows scoort goed. Volgens de wedkantoren gaat OG3NE sowieso door naar de grote finale. Eerst schommelde het liedje rond de achttiende plaats in het eindklassement, maar inmiddels is de Nederlandse inzending al geklommen naar plaats 8.

Tijd voor MAX

OG3NE was op 14 maart 2017 te gast bij Tijd voor MAX. Toen is afgesproken om de zussen te volgen tijdens hun verblijf in Kiev. Zo gezegd, zo gedaan. In de filmpjes bovenaan deze pagina kunt u de OG3NE-updates van afgelopen week terugkijken.

Op 11 mei staat de volledige uitzending van Tijd voor MAX in het teken van OG3NE en het Eurovisie Songfestival. Onder anderen de opa en oma van de OG3NE-meiden schuiven aan. Ook brengen oud-deelnemers Getty Kaspers, Heddy Lester, Sieneke en Bill van Dijk een bezoekje aan de studio.

Naast een speciale uitzending, hebben wij ook een handige MAX Eurovisie scorekaart (pdf) voor u gemaakt. Die kunt u downloaden en uitprinten, zodat u makkelijk de punten bij kunt houden.

Over OG3NE

OG3NE bestaat uit Amy, Shelley en Lisa Vol. Amy en Shelley zijn een tweeling van 21 jaar en Lisa is 22. De zussen zingen al heel lang samen en hebben al eens meegedaan aan de jeugd variant van het Eurovisie Songfestival: het Junior Songfestival. Ook kunt u het drietal kennen van hun deelname aan het RTL-programma The Voice of Holland. In 2014 wonnen zij deze show.

De halve finale met OG3NE is op 11 mei 2017 om 21.00 uur live te volgen op NPO 1. De dames treden als zevende op. Mochten ze doorgaan naar de finale, dan zijn ze op 14 mei 2017 om 21.00 uur weer te zien op NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer