Duur 00:55
Gepubliceerd op 8 mei 2017

O’G3NE in de finale van het Songfestival

De 3 zussen van OG3NE staan op 13 mei 2017 namens Nederland in de finale van het Eurovisie Songfestival. Met hun liedje Lights en Shadows gaan zij proberen de eerste plaats te behalen.

De peilingen

Tijdens de finale moeten zij het onder andere opnemen tegen de gedoodverfde winnaar: Italië. Zanger Francesco Gabbani komt dit jaar uit voor het land en gooit hoge ogen met zijn nummer Occidentali’s Karma.

Toch is de strijd nog niet gestreden, want na de eerste halve finale op 9 mei stijgt de Portugese inzending enorm in de peilingen. Op dit moment wordt geschat dat Nederland op de tiende plek eindigt.

Deze peilingen zeggen overigens niet alles, want ze zitten er ook vaak genoeg naast. Zo is vooraf gezegd dat Kroatië de finale niet zou halen, maar hun inzending staat op 13 mei gewoon op het podium.

Tijd voor MAX

Amy, Shelley en Lisa Vol van OG3NE hebben hard moeten werken voor hun finaleplaats. Zo is er speciaal voor het festival een liedje geschreven. Ook zijn zij al een week of 2 in de Oekraïense hoofdstad Kiev om zich voor te breiden. Kiev is de stad waar het festival dit jaar wordt gehouden. De laatste week van hun verblijf volgde het MAX-programma Tijd voor MAX de dames. Deze fragmenten kunt u bovenaan dit artikel terugkijken.

Het nummer

Tijdens de finale brengt OG3NE het nummer Lights and Shadows ten gehore. Dit liedje is geïnspireerd op hun ongeneeslijke zieke moeder en is een hart onder de riem voor iedereen die in een soortgelijke situatie zit.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Scorekaart

OG3NE schittert op zaterdag 13 mei om 21:00 uur in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze treden als zesde op. Het muzikale evenement is live te volgen via NPO 1.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer