Duur 09:26
Gepubliceerd op 20 maart 2017

Musical My Fair Lady terug in Nederland

De wereldwijd geliefde musical My Fair Lady is vanaf oktober 2017 terug in de Nederlandse theaters. De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Tates, Esmée Dekker, Sjoukje Hooymaayer, Alfred van den Heuvel en Han Oldigs. De hoofdrolspelers zijn maandag 20 maart 2017 in Tijd voor MAX gepresenteerd. 

Rolverdeling

Sjoukje Hooymaayer, bekend van Zeg ‘ns Aaa, keert na jaren weer terug in het theater. Sjoukje is komend seizoen te zien als Mrs. Higgins. De rol van de hartveroverende Eliza Doolittle wordt vertolkt door Esmée Dekker. Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu haar eerste hoofdrol te pakken. Chris Tates vertolkt de rol van Professor Higgins, Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle.

Feest der herkenning

Waar My Fair Lady pas in 2018 op Broadway haar revival beleeft, is deze musicalklassieker al vanaf het najaar 2017 in Nederland te zien. Met deze cast, prachtige kostuums, fantastische decors en evergreens als Als het effe kan, Kom terug en dans met mij en natuurlijk Het Spaanse graan zal My Fair Lady een feest der herkenning zijn. In de jaren 60 speelt Wim Sonneveld al eens de rol van Mr. Higgens. Midden jaren 90 is het Paul van Vliet die deze rol voor zijn rekening neemt. Thom Hoffmann is in 2006 als laatste te zien als Mr. Higgens in My Fair Lady.

Droomstart

“My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen,” laat producent Hans Cornelissen van Dommelgraaf & Cornelissen weten. “Met een cast waar ik uitermate trots op ben.” Andere rollen zijn er voor Gerrie van der Klei (alternate voor Mrs. Higgins) Yoran de Bont, Ellen Röhrman, Esther van Boxtel, Raymond Curvers, Yannick Pluggers en Leo-Alexander Hewitt. De regie is in handen van Paul van Ewijk.

De musical My Fair Lady is vanaf oktober 2017 tot eind mei 2018 in de grote Nederlandse theaters te zien zijn. De landelijke galapremière vindt plaats op maandag 6 november 2017 in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

De volledige cast van My Fair Lady is maandag 20 maart 2017 in Tijd voor MAX bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Reacties (2)

    Erni says:

    Prachtig dat deze musical weer te zien is.

    Bernadette Meeuwis says:

    Geweldig als je deze musical mag meebeleven!

Bekijk ook

Meer