Duur 13:15
Gepubliceerd op 6 mei 2016

Haar goede hand en Bij Audrey thuis

In de boekenclub van MAX Vandaag bespreken we samen met boekenredacteur Janneke Siebelink maandelijks verschillende boeken die de moeite waard zijn om te lezen. Voor de maand mei bespreken we de boeken Haar goede hand en Bij Audrey thuis.

Haar goede hand – Marion Bloem

Haar goede hand wordt het langverwachte vervolg op Geen gewoon Indisch meisje genoemd, maar Haar goede hand ook heel goed te lezen wanneer u de voorgeschiedenis van Marion Bloem niet kent. Deze semi-autobiografische roman is een rauw, eerlijk en soms ook pijnlijk relaas over een moeder en haar strijd met het leven dat getekend wordt door haar kampverleden en haar slechte, rechterarm die onvolgroeid blijft door de kinderpolio die ze in haar vroege jeugd heeft gehad. Hoe dit zijn weerslag heeft op de generaties die volgen, schrijft Marion onverbloemd op. Ze heeft geen portret geschreven van haar moeder, maar een weergave van haar eigen realiteit. Haar moeder is niet dezelfde moeder als die van haar zus of van haar broers.

In bovenstaande video kunt u een interview bekijken van Janneke Siebelink met Marion Bloem. Ook de moeder van Marion Bloem is bij dit interview aanwezig.

Bij Audrey thuis – Luca Dotti

Bij Audrey thuis is een ontroerende (kook)biografie die een uniek kijkje biedt in het leven van een van ’s werelds meest iconische filmsterren. Luca Dotti, de zoon van Audrey Hepburn, verzamelde in dit prachtige, persoonlijke kookboek herinneringen, brieven, tekeningen en heel veel foto’s om zijn echte moeder te laten zien. Dankzij meer dan 250 nooit eerder gepubliceerde privéfoto’s toont hij zijn moeder zoals een moeder is voor haar kinderen: geen filmster, maar een lieve vrouw die waardering voor haar eten en haar humanitaire werk belangrijker vond dan het Oscarbeeldje voor haar acteerprestaties. Naast de foto’s bevat Bij Audrey thuis haar 50 favoriete recepten, zoals hutspot, chocoladecake met slagroom, de gerechten uit eigen moestuin, het lievelingsgerecht van modeontwerper Givenchy en de penne met ketchup – haar favoriete junkfood.

Vooruit lezen

In het nieuwe seizoen van Tijd voor MAX (september 2016) lezen we het boek Een klein leven van Hanya Yanagihara (ISBN: 9789046820315). Schrijf een recensie over dit boek en maak kans op een mooi boekenpakket!

Janneke Siebelink: “In Een klein leven zoeken vier studievrienden samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden. De schrijfster Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Dit boek betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.”

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer