Duur 07:43
Gepubliceerd op 10 januari 2017

Haagse straatmuzikant Chuck Deely overleden

De Haagse straatmuzikant Chuck Deely werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis nadat hij op straat acuut onwel was geworden. Aan het eind van de middag is hij na een kort ziekbed overleden. Dat meldt de gemeente Den Haag. Charles Edward Deely, die in 1951 werd geboren in de Amerikaanse stad Detroit, trok naar Den Haag en werd als straatmuzikant bekend in de Haagse binnenstad.

Inzamelingsactie

Eerder werd bekend dat de zanger in december geveld werd door de griep. Alexander Spoor riep via Facebook op om geld te doneren voor Chuck zodat hij minder inkomsten mis zou lopen rond de feestdagen. In totaal werd er 4.750 euro ingezameld.

Zoektocht naar familieleden

Hulpdiensten waren al eerder op zoek naar familieleden om hen op de hoogte te stellen van de medische toestand van Chuck. Dat is niet gelukt, zo meldt de politie vandaag. Daarom zal de gemeente de begrafenis waarnemen. Het ziekenhuis heeft al contact gehad met de gemeente.

MAX Maakt Mogelijk

Voor MAX-directeur Jan Slagter is Chuck geen onbekende. Ook hij kent hem als een vast gezicht van het Haagse straatleven. “Chuck hoort bij het straatbeeld van Den Haag. Hij is een fantastische muziekant.” In 2014 verrast hij Chuck en gaan ze samen
op pad voor een pak, dikke jas en nieuwe gitaar. Dat doet Jan niet zonder reden, hij wil namelijk dat Chuck optreedt op het jaarlijkse MAX Maakt Mogelijk Kerstdiner. “Deze bijzonder muzikant verdient een groot podium”. In een tweet laat Jan Slagter vandaag weten: “Den Haag gaat je missen Chuck, rust zacht!”

dsc_0058-2

Muzikale plek

Sinds eind jaren 60 maakte Chuck van de straten van Den Haag een muzikale plek. Hij liet omstanders genieten van covers van onder anderen de Rolling Stones, Bob Dylan en Neil Young. Op Facebook delen veel mensen hun verdriet op het nieuws.

(Bron: AD)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer