Duur 01:21
Gepubliceerd op 20 april 2019

Bloemencorso Bollenstreek bij MAX

MAX zendt op zondag 21 april 2019 de registratie uit van het Bloemencorso Bollenstreek 2019. Het thema van het fleurige evenement is dit jaar Changing World. Jan Slagter doet verslag van de kleurrijke optocht.

Het corso wordt dit jaar voor de 72ste keer georganiseerd. De prachtige praalwagens zijn volledig bedekt met bolbloemen, zoals hyacinten, tulpen en narcissen. De stoet vertrekt in Noordwijk en eindigt na een tocht van 40 kilometer in Haarlem. Het bloemencorso van de Bollenstreek wordt ook wel het gezicht van de lente genoemd. De rijk met bloemen versierde wagens worden tijdens deze parade begeleid door verschillende muziekkorpsen.

MAX Maakt Mogelijk

Ook rijdt er dit jaar een MAX Maakt Mogelijk-praalwagen mee. Het ontwerp van de wagen is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma waarin te zien is hoe Stichting MAX Maakt Mogelijk kwetsbare ouderen in binnen- en buitenland helpt. In het praalwagenontwerp wordt de hulp aan Moldavië uitgebeeld met twee helpende handen. Wij waren bij het steken van de wagen van MAX Maakt Mogelijk. “We hebben hard gewerkt, maar het was erg leuk om te doen. Het is een feestje met z’n alle’, aldus één van de stekers van de kar. Zij geeft tevens uitleg over de opbouw van de wagen, over onder andere het eerste project van MAX Maakt Mogelijk,

De registratie van het Bloemencorso Bollenstreek is te zien op maandag 22 april 2019 om 17.10 uur op NPO 1.

Lees ook: De tulp: voor altijd één van onze nationale symbolen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer