Duur 04:26
Gepubliceerd op 13 november 2016

1000ste Tatort op de Duitse televisie

De Duitse zender ARD zendt 13 november 2016 de 1000ste aflevering van de krimiserie Tatort uit. De serie is de langstlopende Duitse krimiserie.  In de jubileumeditie spelen ook gastacteurs uit eerdere afleveringen mee.

Schimanski

In de serie zijn verschillende teams te zien uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bekendste team is die van team Schimanski gespeeld door Götz George. Hij speelde van 1981 tot en met 1991 Kriminalhauptkommissar Schimanski, ook wel Schimmi genoemd, van Duisburg. De Nederlandse Chiem van Houweningen, bekend als schrijver van Zeg ‘ns Aaa,  speelde zijn collega Hänschen en schreef mee aan diverse afleveringen van Tatort. Bijna elke grote stad in Duitsland kent een eigen versie van de populaire politieserie.

Taxi naar Leipzig

In de 1000ste aflevering worden commissaris Klaus Borowski (Axel Milberg) en zijn collega Charlotte Lindholm (Maria Furtwängler) uit Hannover gegijzeld door een taxichauffeur. Zij worden 46 jaar nadat de serie begon onder de gelijknamige titel als de eerste aflevering, op een horrortocht gestuurd. Als deze aflevering erop zit dan zijn er, volgens Tatort-experts, in totaal 2280 lijken voorbijgekomen. Dat zijn gemiddeld 2,3 doden per aflevering.  In de eerste aflevering, uitgezonden op 29 november 1970, speelde Walter Richter de Hamburgse commissaris Paul Trimmel in Taxi naar Leipzig.

De 1000ste Tatort is te zien op 13 november 2016 om 20.15 uur op de ARD.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

  1. ineke18 says:

    Mijn moeder was een Duitser, dus wij keken geregeld Tatort. Ook kunnen we het heel goed verstaan. En nog kijk ik iedere week naar Tatort. Geen reclame tussen door, heerlijk toch. Ik kijk heel graag een Duitse film , bijna wel iedere dag. Ik neem er ook geregeld op.