Duur 04:17
Gepubliceerd op 9 november 2015

Klaar voor de winter?

De temperaturen buiten dalen niet, maar de winter komt er toch echt aan. Ook voor de tuin betekent dat werk aan de winkel. Veel tuinliefhebbers maken hun tuin winterklaar omdat het er verzorgd uitziet. Maar is dat ook echt beter voor uw tuin?

Niet nodig

Al jaren wordt geroepen dat uw tuin  winterklaar moet zijn voor de vorst begint. Meestal is dit medio november. Het gras maaien, de herfstbladeren opruimen en hier en daar wat snoeien. Helemaal niet nodig volgens tuinman Krijn Spaan. Hij was op 9 november 2015 te horen in Wekker-Wakker! en zijn boodschap luidt: laat de tuin lekker met rust!

Vries gevaar

Om de tuin klaar voor de winter te maken hoeft u volgens Spaan bijna niks te doen. Bladeren kunt u van het gras halen, maar tussen het groen mogen ze gewoon blijven liggen. Vaste planten afknippen? Juist niet doen. De holle stengels kunnen bevriezen als er water in komt en dan vriezen ze kapot. Dus blijf van uw rozen en hortensia’s af!

Geef een reactie

Reactie

    Louise van Amesfoort says:

    Wat doe ik met de vijver. Hebben de vissen nog eten nodig, moet de pomp al uit, moet ik oude bladeren er uit halen? Dat hoort toch ook bij de tuin. Ik heb geen idee wat ik nu moet doen. Sommige vissen zijn sloom maar anderen zwemmen nog actief rond. Lijkt me leuk om een antwoord te krijgen. grt. louise

Bekijk ook

Meer