Duur 02:33
Gepubliceerd op 15 november 2016

Spoedeisende hulp-artsen bezorgd om toenemend aantal dronken ouderen

Meer dan 30% van de spoedeisende hulp-artsen maakt zich zorgen over het toenemend aantal ouderen dat onder invloed van alcohol op de eerste hulp terecht komt met een botbreuk.

60 procent van de ondervraagde artsen maakt mee dat ouderen ‘stomdronken binnenkomen op de spoedeisende hulp’. De resultaten komen uit een peiling die MAX in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Spoed Eisende Hulp Artsen (NVSEH) onder deze artsen heeft gehouden.

Bijna 90 procent van de spoedeisende hulp-artsen krijgt te maken met ouderen die onder invloed van alcohol op de eerste hulp terechtkomen. De meerderheid noemt het ‘opvallend’ veel. Driekwart van de artsen signaleert dat ouderen onder invloed iets breken. In de helft van de gevallen waarbij alcohol in het spel is, gaat het om de leeftijdsgroep tussen de 55 en 65 jaar oud. Bij mensen tussen de 65 en 80 jaar komt het minder voor en bij mensen ouder dan 80 jaar komt dit vrijwel niet voor.

De resultaten zijn dinsdag 15 november 2016 om 18.30 uur op NPO 2 in Hallo Nederland te zien. De uitgebreide resultaten vindt u in het bestand: Resultaten Ouderen en Alcohol op de Spoedeisende Hulp

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    Geheel volgens de lijn der verwachtingen! … Op 55 jarig leeftijd, kom je tot de ontdekking dat je een leven lang gewerkt hebt, wat tot niets geleid heeft. … Vergelijkbaar met het boek van Dick Trom, die een hondenkar had en om de hond te laten lopen, had hij een worst aan een stok gebonden, die hij zittend in de kar, voor de neus van de hond hield. De hond achter die worst aan, maar kon hem niet bereiken. En Dick Trom werd rondgereden. Heel veel ouderen, komen te laat tot de ontdekking, dat hun bank, waar ze al 30 jaar werken, gaat inkrimpen en dat ze net voordat ze met vervroegd pensioen zouden gaan, de zak krijgen en al hun spaarcentjes zien verdampen. Evenals hun pensioen. Met hun pas verworven uitkering, is het ook al niet meer mogelijk om in Spanje te gaan wonen, dus grijpen ze naar de fles. En soms willen ze dan wel eens vallen. Gelukkig voor hen, leidt deze levensles naar een vervroegd overlijden, waardoor ze niet te lang hoeven lijden. Jammer voor hun weduwe. Hun tweede vrouw, is 10 tot 15 jaar jonger, nadat ze gedreven door de mid-life crisis hun eerste vrouw in de steek gelaten hebben en een veel te jonge vervanger aan de haak hebben geslagen. Deze jonge weduwe, die dacht een bankdirecteur verleid te hebben, wordt gekort op het nabestaandenpensioen.

Bekijk ook

Meer