Duur 11:59
Gepubliceerd op 31 oktober 2014

Oogproject Moldavië

Moldavië kent een grote hoeveelheid zeer slechtziende ouderen met ernstige oogproblemen. Ze moeten dringend door een arts geopereerd worden. Maar doordat de meeste ziekenhuizen in Moldavië in een onvoorstelbaar treurige staat verkeren, zijn de oogartsen hun operatievaardigheden kwijtgeraakt.

Op de tast

MAX Maakt Mogelijk heeft een aantal jaar geleden gesignaleerd hoe ouderen in Moldavië door toedoen van staar in hun lemen huisjes op het platteland of betonnen krotten in de steden op de tast hun weg moeten zoeken. Ze komen zelden nog buiten. Dat versterkt nog eens hun eenzaamheid: de meesten voelen zich verlaten. Daarnaast lopen honderden ouderen met onbehandelde oogziekten rond. Met name in de Moldavische grensstad Soroca is het leed groot.

Oogpoli

De stichting realiseert in Soroca een oogpoli en heeft een oogarts in dienst genomen. In het verderop gelegen streekziekenhuis Floresti is dankzij donaties een oogheelkundige afdeling gerealiseerd. MAX Maakt Mogelijk wil dit succesvolle project graag voortzetten. Nog duizenden ouderen met staar wachten op een operatie en willen ook graag weer kunnen zien!

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer