Duur 16:51
Gepubliceerd op 11 december 2015

Medische zorg Bosnië

Tijdens de oorlog in Bosnië moesten de mensen vluchten en alles achterlaten. Ruim 20 jaar na de oorlog kampt Bosnië nog met grote problemen. De armoede raakt vooral de ouderen. Zij wonen in schamele onderkomens en hebben nauwelijks toegang tot gezond voedsel. Medicijnen zijn onbetaalbaar voor  de armste ouderen en recht op een vergoeding van de zorgkosten hebben ze ook niet.

Geld voor medicijnen is er niet

De Nederlandse Berna en Johan Kramer zijn met hun Stichting Opbouwwerk in Bosnië in Banja Luka, de hoofdstad van de gelijknamige regio in Bosnië, al 11 jaar actief om de aller armsten te helpen. Vooral de ouderen hebben daar zwaar onder te lijden. De problemen zijn zo groot dat Berna en Johan het niet meer alleen kunnen. Johan en Berna werken samen met de lokale organisatie Caritas om de ouderen van voedsel te voorzien. Stichting MAX Maakt Mogelijk wil voor de 45 armste ouderen in Banja Luka de medicijnen en medische zorg betalen. In ieder geval voor een jaar.

Milan Matijasevic

Milan Matijasevic heeft het syndroom van Down en wordt door zijn schoonzus Antonija verzorgd. De man van Antonija, de broer van Milan, overleed en sindsdien zijn de twee op elkaar aangewezen. Ze hebben nauwelijks geld voor eten, laat staan voor medicijnen. Ze zijn volledig afhankelijk van Berna, Johan en de lokale organisatie Caritas. MAX Maakt Mogelijk wil voor Milan en ander  ouderen de medische zorg betalen. U kunt MAX Maakt Mogelijk steunen bij dit medicijnenproject.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting MAX Maakt Mogelijk.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer