Buikdansen populair onder 50-plussers

Omroep: MAX

Duur: 0:01:21

Uitzending: vr 30 jun 2017 00:00

Buikdansen populair onder 50-plussers

Buikdansen, één van de oudste vormen van dansen, is momenteel ongekend populair onder 50-plussers. Op steeds meer plekken in het land worden er daarom buikdanslessen opgezet voor deze doelgroep. Hallo Nederland portretteert de 83-jarige mevrouw van Vliet die aan buikdansen doet en spreekt met initiatiefnemer Gail Pilgrim, die de groep gestart is.

Rotterdam

Eén van de plekken waar buikdanslessen gevolgd kunnen worden door 50-plussers is Rotterdam. Daar heeft Humanitas onlangs haar deuren geopend voor enthousiaste 50-plussers die willen leren buikdansen. Werknemers van deze vereniging halen enthousiastelingen zelfs op die slecht ter been zijn, maar toch aan de dans mee willen doen.

Veel animo

Het initiatief voor de dansgroep is genomen door Gail Pilgrim. Oprichter van Shimmy Shake; een 3-daags internationaal Buikdansfestival. Naast dansende jongeren wil zij graag dat ook senioren een uitvoering gaan geven. “Er is zoveel animo onder 50-plussers voor buikdansen, hoe mooi is het als zij dat ook uit gaan dragen naar anderen.”

Nieuwe danseressen

In de groep is nog ruimte voor nieuwe danseressen. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met Bjefke Bonnema via production@liteside.nl En nee, het buikdansen hoeft niet met blote buik. Het gaat om het bewegen op zich en het is voor alle leeftijden en voor iedereen, in alle soorten en maten.

Geef een reactie