12 miljoen voor onderzoek gezondheidszorg vrouwen

Omroep: MAX

Duur: 0:02:14

Uitzending: ma 7 mrt 2016 01:00

12 miljoen voor onderzoek gezondheidszorg vrouwen

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid steekt 12 miljoen euro in onderzoek naar de gezondheid van vrouwen. Tot op heden wordt onderzoek vaak toegespitst op mannen. Maar de verschillen tussen mannen en vrouwen zijn zo groot dat onderzoek hierop moet worden aangepast. 

Specifieke behandelingen voor vrouwen

Met het extra geld kan er onderzoek worden gedaan naar specifieke oorzaken en ziektebehandelingen bij vrouwen. Dat moet volgens Schippers de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van leven voor vrouwen aanzienlijk verbeteren. “We weten dat er verschillen zijn, maar over de oorzaken en gevolgen hiervan weten we nog veel te weinig. We behandelen vrouwen op een manier die het best past bij mannen. We weten veel te weinig van hoe dat bij vrouwen anders zou moeten. Dat is niet acceptabel”, aldus minister Schippers.

Verschil man/vrouw

Uit onderzoek onder driehonderd artsen in opdracht van netwerkorganisatie voor vrouwen Women.Inc. blijkt dat 9 op de 10 artsen het belangrijk vinden dat er in de dagelijkse praktijk meer aandacht komt voor verschillen tussen mannen en vrouwen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie