Duur 04:13
Gepubliceerd op 7 mei 2018

Weduwe Riet Zaal krijgt 43.157 euro

Weduwe Riet Zaal heeft van Pensioenfonds PMT 43.157 euro ontvangen. Dat meldt Zwarte Zwanen 7 van Omroep MAX maandagavond 7 mei 2018. In de 6e aflevering van de MAX-serie over onze pensioenfondsen, maart 2017, bleek nog dat Zuid-as-advocaat Mr. Maatman van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek met succes een beroep deed op ‘verjaring’. De rechtbank kwam daardoor niet aan inhoudelijke behandeling van de zaak toe. Riet Zaal bestrijdt al jaren de hoogte van haar pensioen: 87 euro netto per maand.

3 fouten

Met haar juridische adviseurs daagde Riet Zaal PMT in voor het Haagse Gerechtshof. Tijdens een 5 uur durende zitting voor raadsheer-commissaris Mr. Filippini kwamen het Pensioenfonds en mevrouw Zaal tot een vergelijk. Het officiële proces-verbaal van deze zitting is door Zaal en Maatman ondertekend. Daaruit blijkt dat 3 fouten uit het verleden gecorrigeerd worden:

 • het pensioen van Zaal werd ten onrechte niet berekend over het echte loon van haar man
 • PMT ‘vergat’ enkele jaren pensioenopbouw
 • PMT paste ten onrechte een leeftijdskorting op het pensioen van mevrouw Zaal toe

Boete

PMT eiste van Riet Zaal dat zij over deze regeling zwijgt. Op overtreding van deze afspraak staat een boete van 5.000 euro. Zaal ondertekende uit vrije wil, kreeg gewetenswroeging en wil niet dat pensioenfondsen schimmig blijven over fouten die ze maken. Ze vertelt maandagavond 7 mei op NPO 2 haar verhaal. En moet dus nu 5.000 euro betalen. Omroep MAX deelt mee dat het deze boete voor haar rekening zal nemen.

Lees hier het proces-verbaal Riet Zaal.  Het verhaal van Riet Zaal is te zien in Zwarte Zwanen 7 – Dokken en zwijgen, 21.00 uur op NPO 2.  

Geef een reactie

Reacties (5)

  Hoe lang nog says:

  Opnieuw een onthulende reportage van Zwarte Zwanen. Verder een groot compliment voor het doorzettingsvermogen van Riet Zaal. Een strijdbare Brouwer die er gelukkig nog zijn..
  Ik vraag mij verder af, hoelang laten we ons nog besotemieteren door de zakkenvullers in de pensioenwereld?

   Hoe lang nog says:

   Natuurlijk vrouw geen brouwer.

  C Born says:

  Waarom is het wettelijk toegestaan om geheimhouding te eischen ???
  Bij alle (grote) fraude komt geheimhouding aan de orde, er zijn aparte wetten om de regering te DWINGEN om de waarheid te vertellen…. hoe komt het dat de LEUGEN REGEERT ??? Het was SHELL die uit eindelijk bij de DOEMA zat en het is SHELL die (een deel van) 1.4 miljard krijgt. En Rutte en wiebbe zijn alle bij OUD MEDEWERKERS van al deze grote bedrijven. Zijn dat de bedrijven waarin geinvesteerd wordt? Of is dat ookal geheim?
  Ik leg eerst uit dat mn vader bij de hitlerjugend zat en dan vertel ik dat financiele nazies tegenwoordig legaal blijken te zijn…. HOE KAN HET ZIJN DAT BEDRIJVEN DE WET SCHRIJVEN…… oftwel, als de mafuia de wet schrijft, dan noem IK het nazisme, sorry voor de pijn die ik daarmee los maak. maar dit is echt mijn mening.

  oosterwijck says:

  De pensioenfondsen zijn er niet voor de gepensioneerden, maar voor de diknekken (internationale uitverkorenen) die de pensioenfondsen louter als een bedrijf zien, waarmee zij zelf een zéér goede broodwinning hebben. … Ze speculeren met andermans geld en verdienen daar zéér veel geld mee. Het bedrijfsrisico ligt bij de deelnemers, die niet eens hun eigen inleg terug ontvangen, na hun pensioenleeftijd. … En als het een keer wat minder gaat, lijden ze daar zelf niet onder, maar verlagen onmiddellijk Jouw en Mijn pensioen. Zijzelf krijgen gewoon hun zéér riante salaris en bonus. … Het is voor mij onbegrijpelijk dat de regering en de rechtsmacht niet onmiddellijk ingrijpen bij deze diefstal. Je betaald heel veel geld om te sparen voor je pensioen en je hebt niets meer te zeggen over je eigen geld. Er is al zoveel over gesproken en geschreven. Er is zoveel keer aangetoond, dat alle redelijkheid totaal verdwenen is en er veranderd niets.

  th kl says:

  weet u noch TRUMP America first hier RUTTE de rijken eerst
  het is wel bekend dat steeds worden voorgelogen door laatst genoemde.maar komt er steeds mee weg .
  Het kapitaal houden el kaar het handje boven het hoofd pensioen bonzen en niet vergeten de bank bonzen
  die komen niets te kort.
  En Marc Rutte geef de helft van jou loon aan mensen die onder armoe grens leven

Bekijk ook

Meer