Duur 03:07
Gepubliceerd op 1 maart 2017

Ted

Ted is voormalig VVD-lid. Tijdens een bijeenkomst met Mark Rutte wil hij graag zijn kritiek uiten op het beleid van het kabinet-Rutte II.

Zorgen

Ted is 27 jaar lang lid van de VVD geweest, maar het lidmaatschap ligt al een tijd achter hem. Na de moord op LPF-leider Pim Fortuyn besluit hij nooit meer te gaan stemmen. Nu is hij PVV’er. Hij maakt zich namelijk grote zorgen over de islamisering in Nederland en de, in zijn woorden, dictatuur in Brussel. “Ik wil onze soevereiniteit terug,” zegt Ted. “Dat we nog steeds zelf gaan over de dingen die hier gebeuren of moeten gebeuren.”

Hartig woordje

Hij ziet Rutte als symbool voor alles wat niet in orde is in Den Haag. Daarom gaat hij naar een VVD-bijeenkomst in Zeist om zijn kritiek te uiten tijdens een ontmoeting met Mark Rutte. Ted vraagt de VVD-lijsttrekker onder andere waarom hij nooit wat hoort over de islamisering en de EU die de democratische rechten aantast. Na het gesprek geeft Ted aan dat hij niet overtuigd is door Mark Rutte. “Het is een aardige man. Het is een acteur. Hij speelt een rol en dat doet hij vrij aardig, maar ik geloof geen woord meer.”

De reportage met Ted is op woensdag 1 maart 2017 te zien in Hallo Nederland.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer