Duur 01:09
Gepubliceerd op 2 maart 2017

Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) over de ouderenzorg

In Tijd voor MAX heeft MAX de 11 grootste lijsttrekkers uitgenodigd. Allen krijgen zij één en dezelfde vraag voorgeschoteld: wat gaat uw partij doen voor de ouderenzorg? Het antwoord van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren kunt u in het fragment hierboven bekijken en in de tekst hieronder lezen.

We stellen maar één politieke vraag aan al onze gasten die hier aan tafel komen te zitten en dat is omtrent de ouderenzorg. Dat is niet zo gek bij MAX natuurlijk. Het gaat niet goed met de ouderenzorg. Wat wilt u daaraan doen en hoe?

Wat we willen is dat het fiscaal aantrekkelijker wordt om meer generatiewoningen te hebben, dus dat je bij je kinderen kan wonen of dat de kinderen nog bij jou kunnen zijn, zodat mantelzorg ook makkelijker wordt. We willen daarnaast dat de belasting op arbeid wordt verlaagd waardoor veel meer handen aan het bed kunnen komen, want dan wordt het aantrekkelijker om meer mensen aan te nemen als ziekenhuis zijnde. En in plaats daarvan gaan we de niet-duurzame dingen, zoals grondstoffen, gaan dan wel belasten, waardoor de samenleving ook duurzamer wordt. Want we willen een samenleving, waarin de echte waarden van het leven weer voorop staan, zorg voor elkaar, zorg voor de natuur, zorg voor de kinderen en kleinkinderen, want het gaat te veel om geld en de kortetermijnbelangen van de mens, terwijl we de planeet centraal moeten stellen en de kwetsbaren, waaronder dus de ouderen.

Goed.

Marianne Thieme is op donderdag 2 maart 2017 te gast in Tijd voor MAX. Zie voor meer informatie het overzicht van de zorgstandpunten van de – op dit moment – 8 grootste partijen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer