Duur 01:17
Gepubliceerd op 9 maart 2017

Lodewijk Asscher (PvdA) over de ouderenzorg

In Tijd voor MAX heeft MAX de 11 grootste lijsttrekkers uitgenodigd. Allen krijgen zij één en dezelfde vraag voorgeschoteld: wat gaat uw partij doen voor de ouderenzorg? Het antwoord van Lodewijk Asscher van de PvdA kunt u in het fragment hierboven bekijken en in de tekst hieronder lezen.

We moeten toch een politieke vraag stellen. Het gaat niet goed met de ouderenzorg. Wat gaat de Partij van de Arbeid hier aan doen en hoe dan?

Ik denk dat het allerbelangrijkste wat je wil voor je eigen ouders en alle ouderen is dat ze liefdevol en met waardigheid zorg krijgen. En dat betekent gewoon dat er meer geld moet komen voor meer personeel, want ze werken vreselijk hard in de ouderenzorg. Ik heb heel veel respect voor de mannen en vooral vrouwen die dat werk doen. Maar daar is meer geld voor nodig. We zullen ook moeten investeren in de arbeidsvoorwaarden van de mensen die dat werk doen; dat ze fatsoenlijk beloond worden, dat ze goede contracten hebben, dat ze ook zekerheid hebben dat ze zich alleen maar met hun werk hoeven bezig te houden en zich niet zorgen hoeven te maken over de vraag of dat werk er de volgende week nog is.

Maar gaat de PvdA dat ook doen? Heeft dat ook prioriteit?

In ons verkiezingsprogramma hebben we daar veel geld voor uitgetrokken en het mooie is dat heel veel partijen dat doen. Dus als we allemaal een beetje aardig scoren bij de verkiezingen, dan zou het moeten kunnen dat je daar afspraken over maakt. En dat we de komende jaren – en het is niet nieuw, we willen eigenlijk al heel lang dat die ouderenzorg beter wordt – daar extra in kunnen investeren. Omdat het beter gaat met Nederland, zeker dan ten opzichte van toen wij begonnen 4 jaar geleden, is er ook meer ruimte om geld uit te geven voor de zorg, voor het onderwijs en andere dingen die wij heel belangrijk vinden.

Oké, dus het staat op de agenda in ieder geval.

Op donderdag 9 maart 2017 schuift Lodewijk Asscher aan in Tijd voor MAX. Zie voor meer informatie het overzicht van de zorgstandpunten van de – op dit moment – 8 grootste partijen.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer